De 7 dingen die ik heerlijk vind aan zwanger zijn

Hoe voelt het om zwanger te zijn? Ik vond het vooraf moeilijk voor te stellen. Zwanger zijn leek me vooral bijzonder. En nu ik dat ben kan ik je vertellen: dat is het ook!

De volgende 7 dingen vind ik heerlijk aan zwanger zijn

1.  Pronken met mijn babybuik
Mijn lichaam verandert en ik vind het LEUK! Waar ik vroeger dacht dat ik me zwanger vooral dik en oncharmant zou voelen, blijk ik er echt van te genieten. Ik voel fijn en ik vind het leuk om mijn buikje te showen in een mooi jurkje. Het is dan natuurlijk ook niet zomaar een buik, maar een buik met een baby erin. En die mag best gezien worden.

2. Zonder schuldgevoel meer eten en snoepen
Al is geen enkel zwangerschapsboek het ermee eens (want eten voor twee is passé), toch kan ik niet ontkennen dat ik sinds ik zwanger ben een stuk makkelijker meer eet.  Meer en lekkerder. Een duur doosje frambozen uit de supermarkt meenemen? Tuurlijk, want goed voor Mimi. Een extra stukje taart op een verjaardag? Welja, dik word ik toch al. Het is misschien heel fout en wellicht ga ik er spijt van krijgen, maar ik geniet enorm van dat beetje extra eten.

3. De betrokkenheid van de hele wereld om me heen
Van onze familie, vrienden tot collega’s en kennissen: iedereen vindt het leuk dat wij een kleine krijgen. Hoe leuk dat iedereen meeleeft en blij voor ons is.  Ik word elke keer weer blij van de lieve berichtjes, cadeautjes en kaartjes die we krijgen. Daarnaast vind ik ook de bezorgdheid om Mimi en mij heel schattig.

4. De hele week blij na een echo of het horen van haar hartje
Absolute hoogtepunten blijven voor mij de controles bij de verloskundige. Mimi op een echo zien is fantastisch, maar ook alleen het luisteren naar haar kloppende hartje kan mij super blij maken. Na een controle zweef ik een poosje boven de grond. Het was weer goed allemaal! Ze leeft, ze groeit! Wat is er nou belangrijker dan dat?

Mimi 20 weken

5. Bewegingen van Mimi in mijn buik voelen
Ik ga onze dame steeds beter voelen en dat is mega leuk. De eerste weken voelde haar bewegingen als een soort luchtbel die verplaatste in mijn buik. Nu ze groter wordt, worden haar schopjes echte schopjes. Soms voel ik haar bewegen als ik savonds op de bank lig en word ik overvallen door een enorm geluksgevoel. Hoi meisje, daar ben je!

6. Glasheldere prioriteiten: voor Mimi en mezelf kiezen
Grenzen aangeven vind ik soms best moeilijk, maar nu ik zwanger ben gaat het me makkelijker af. Het gaat immers niet alleen om mij, maar ook om die kleine boef in mijn buik. Mimi heeft een gezonde, stabiele mama nodig. Dus zeg ik het eerlijk als ik te moe ben om iets te doen en voel ik me niet schuldig als ik wat eerder vertrek op een feestje.  Een bijkomend voordeel van zwanger zijn is dat iedereen het direct begrijpt als iets niet lukt.

7. Het perfecte excuus om eindeloos te shoppen
Wie had kunnen denken dat ik kinderwinkels ooit zo leuk zou gaan vinden? Vroeger liep ik altijd extra snel door de kinderafdeling van Ikea, nu is een bezoekje aan een Babypark iets waar ik serieus blij van word. Al die lieve spulletjes! En shoppen moeten we ook wel, want wat heb je veel nodig. Van kinderspullen tot nieuwe kleding voor mezelf: Mimi verandert mij in de allergrootste shop-aholic. En wederom: zonder schuldgevoel.

Shop, shop, shop

Is het dan echt alleen maar 1  grote, roze wolk? Vrijdag doe ik in mijn dagboek een boekje open over de mindere kanten van zwanger zijn.

Geschreven door

Geef een reactie