Van zwanger naar #fitmom #5: New mom look

Kom op, ga nou dicht! Ik ruk nogmaals aan de knoop van mijn broek. Met succes: de knoop gaat inderdaad dicht. Yes! Ik pas weer in mijn oude kleren! En dat mag ook wel, 8 maanden na dato. Want wat niemand je dus vertelt van te voren: als (aanstaande) moeder heb je eigenlijk DRIE garderobes nodig…

Beeldig zwanger
Weet je wat ik één van de allerleukste dingen vond aan zwanger zijn? Dat ik een geweldige reden had om heel veel nieuwe kleren te kopen. Zoals jullie eerder al konden lezen kwam ik tijdens mijn zwangerschap de nodige kilo’tjes aan. Dit resulteerde erin dat ik al na 3 maanden de knoop van mijn spijkerbroek niet meer dicht kreeg. Ja ja, I know: dat is wat vroeg. Van een babybuik was toen namelijk nog helemaal geen sprake, ik had gewoon een dikke kont gekregen van al dat gevreet. Maar ik zat er niet zo mee: blij toog ik naar de winkel om positiekleding in te slaan.

Ik vond positiekleding geweldig. De spijkerbroeken met brede, zachte banden (waarom hebben niet ALLE broeken dat?) truitjes met heel veel stof bij je buik en eindeloos veel jurkjes: ik wilde ze allemaal. Onder de invloed van zwangerschapshormonen kocht ik kleding als een malle. En al liggen die kleren nu weer werkeloos in de kast, toch vind ik het geld nog steeds goed besteed. Door er leuk uit te zien voelde ik me mooier zwanger, wat mijn (vrij wankele) humeurtje best ten goede kwam.

Na de bevalling: What to wear??
Tijdens mijn zwangerschap was er dus geen vuiltje aan de lucht. Maar… Na de bevalling begon de ellende. Met mijn net bevallen lichaam paste ik absoluut nog niet in mijn oudere kleding. Echt, geen kans: broeken kreeg ik niet eens over mijn benen en shirtjes vond ik lelijk, met die blubberbuik. Daarbij gaf ik borstvoeding, wat met heel veel kleding totaal onhandig is. De eerste maanden na Laurens geboorte bracht ik dan ook voornamelijk door in huispakken en zwangerschapsbroeken, gecombineerd met wat nieuw gekochte voedingshirtjes.

Dat voelde niet lekker: ik voelde me niet mezelf met mijn blubberlichaam en gekke kleren. Daarbij kwam dat ik als nieuwe moeder sowieso amper tijd had om te douchen of iets aan mezelf te doen, dus schoot ik ‘sochtends vermoeid in een (zwangerschaps) spijkerbroek en één van mijn 2 voedingsshirtjes. In afwachting van tot alles weer normaal zou worden en ik ooit, ooit, weer mijn oude kleren aankon.

En nu wil ik weer NORMALE kleren
Ruim twee maanden na de bevalling was dat moment nog niet aangebroken en was ik mijn after-zwangerschapslook meer dan zat. Ik voelde me weer iets fitter, ik viel af, maar de meeste van mijn normale kleding zat nog niet lekker. En hoewel ik het best tegen vond vallen dat ik niet  ‘zo iemand zou zijn die na 2 dagen weer in haar oude kleren past’,   koos ik eieren voor mijn geld en ging ik shoppen. In een normale mensen winkel, ha! In één kleding maatje groter dan ‘vroeger’, bleken gewone – niet zwangerschaps- kleren me toch best weer leuk te staan. Ik keek in de winkel in de spiegel, en voelde me ineens weer een beetje de oude Maaike. Hi world, I am back!

New mom look
Sinds deze shopsessie heb ik de smaak qua kleding weer te pakken. De kleren die ik een half jaar geleden kocht, zijn inmiddels aan de grote kant (wat fijn is). Ik draag ze nog wel, in combi met af en toe eens wat nieuws en dingen van mijn oude garderobe die weer passen. Het idee dat ik alles van een jaar geleden weer MOET passen, heb ik losgelaten. Alhoewel ik weer op gewicht ben, pas ik nog steeds niet helemaal lekker in bepaalde broeken. En dat ene überstrakke jurkje zit ook net niet mooi. Bovendien zijn sommige dingen -kokerrok, hele kort jurk, satijnen blouse-  net iets minder handig als je met je baby over de grond rolt of elk moment kan worden ondergespuugd.

Maar dat gezegd hebbende… Ik probeer wel leuke dingen te blijven dragen. Want ik ben dan wel moeder… Maar ook nog steeds een ik-houd-van-kleren-meisje!

Drie garderobes dus: de zwangerschapscollectie, de post-zwangerschapscollectie (eventueel borstvoedingsproof) én de back-to-normal-maar-toch-een-beetje-anders collectie. Hoe deed jij dat met kleding tijdens en na je zwangerschap?

Geschreven door

Geef een reactie