Twinkel Time 11: Random bijna-lente-leuks

Twinkel Time: even stil staan bij de geluksmomentjes van het leven. Ik liep een beetje achter dus het zijn er VEEL. Gelukkig maar. En ik ga ze allemaal opschrijven. Waar werd jij de afgelopen week blij van?

Twinkel Time 11

 1. Wandelen op de hei met Marijke, Hannes en papa

Vorige maand was ik een paar weken vrij (want: in between jobs) en vond ik het tijd om iets te doen dat al een poosje was uitgesteld. Ik ging samen met Marijke en Hannes wandelen op de heide in Heerde. Hier kwamen we vroeger heel vaak. Met Marijke, papa, de honden. De afgelopen jaren ben ik er echter niet meer geweest. Niet meer sinds twee jaar geleden, toen we papa’s as uitstrooiden op deze hei.

Ik vond teruggaan spannend, maar op deze dag voelt het goed. Het is koud, zonnig, helder. De schaapjes bij de schaapskooi mekkeren en Hannes huppelt voor ons uit. Marijke en ik wandelen, kletsen, de zon schijnt en papa loopt in gedachten mee. Bij de boom waar we zijn as uitstrooiden staan we even stil. Ik blaas een kusje en dan lopen we verder. Het is goed zo.

De hei bij Heerde

 1. Lunchen bij de HEMA omdat het kan

“Vroeger”, toen we nog student en arm waren, gingen mijn Wageningse vrienden en ik regelmatig koffie drinken of lunchen bij de Hema want: goedkoop). Deze maand kregen Sylvie en ik de geest en gingen we gezellig samen ouderwets een Hema broodje halen. Omdat ik vrij was, ik nu dichtbij woon, omdat Sylvie toevallig in de buurt was… Kortom: omdat het kon.

 1. Een hippe spijkerblouse hebben

In mijn vrije weken heb ik me ongelovelijk uitgeleefd met het kopen van kleren. Één van mijn nieuwe aanwinsten is een spijkerblouse. Ik moest er even aan wennen, maar vind mezelf nu toch best wel hip. Dus trok ik hem gelijk aan om te gaan wandelen met Hannes en Marijke.

Maaike en Hannes

 1. Rode wijn bij de open haard

Vrijdagavond, quality time avond. Wouter en ik zien elkaar door de week niet altijd even veel, en dan hecht ik extra veel waarde aan een avondje samen. Vooral nu we een open haard hebben. laatst staken we de haard aan, trokken een fles rode wijn open en zaten we gelukzalig voor de haard in het vuur te turen. Fijn!

Of wat dacht je van werken bij de open haard als de verwarming stuk is?

Of wat dacht je van werken bij de open haard als de verwarming stuk is?

 1. Een heel lief valentijnskaartje krijgen

Ik zal er niet omheen draaien: ik ben zo’n meisje dat het leuk vind om dingen te krijgen op Valentijnsdag. Ook op andere dagen trouwens. Ik ben een sucker voor lieve kadootjes, kaartjes, etentjes, and what so ever. Dus vond ik het heel leuk om dit jaar een valentijnskaartje van Wouter te krijgen, met daarin heel veel lieve woordjes. Van die dingen die hij op andere dagen ook wel eens zegt, maar die je niet zo vaak voor elkaar opschrijft. Toch bijzonder om dan weer zo te lezen.

Liefde

Ook fijn deze maand:

 • Lunchen met mijn Haagse vriendinnetje Kirsten aan het strand
 • Onze nieuwe tafel is er!! Zo Mooi.

20160228_131116

 • Het heerlijke zonnetje dit weekend
 • Dat Freddy, aan een touwtje, zijn eerst stapjes zette in de tuin (binnenkort mag hij los..)
 • Dat we een hele gave muursticker hebben besteld voor in de gang
 • Ons huis wordt sowieso echt prachtig. Binnenkort een foto update.
 • Dat mijn nieuwe aardige collega’s nog steeds aardig zijn
 • Als ceremoniemeester alle leuke plannen horen voor de bruiloft van Hilde en Geert
 • Dat vriendinnetje Lisa een prachtig dochtertje heeft gekregen <3
Geschreven door

3 Reacties

 • Merel

  Mooi Maaik en fijn te lezen dat je toch ook veel Twinkel momenten hebt ennuh…ons geheimpje, maar ik ben er ongeveer wel uit wie alle niet echte namen in het echt zijn…;-)

  • Maaike de Vries

   Thanks Merel! 🙂 Haha ja ik ben een beetje in schuilnaam dubio de laatste tijd, dat door elkaar gebruiken werkt niet zo he? Het probleem is dat als ik foto’s ga plaatsen, het helemaal raar is om er een andere naam bij te zetten. Maar ik niet weet of iedereen het leuk vind als ik hun naam noem. Lastig! Maar zolang jij niks zegt, zeg ik ook niks ;). Xx

 • Marijke

  Mooi verhaal Maaike! Zo speciaal dat plekje op de hei. Super leuke foto van jou met Hannes
  Dikke kus

Geef een reactie