2017: van New Mom naar Zwangere Sollicitant

Hi lieve lezers,

Het jaar is voorbij! En ik loop hier een beetje achter. Jullie hebben in 2017 kunnen lezen hoe ik moeder werd, na een mooie maar pittige kraamperiode weer aan het werk ging en hoe ik van de zomer mijn best deed om fit mom te worden. En toen werd het stil.

Here we go again: solliciteren
Dat had natuurlijk, natuurlijk zo z’n redenen. Tegen het einde van de zomer, toen alles net weer een beetje liep en ik gewend was aan de combi werk-en-kind, kwam ik tot de conclusie dat ik moest gaan uitkijken naar ander werk. Het werk wat ik deed was oké, de collega’s waren leuk, maar ik kon er niet echt mijn ei in kwijt. Dus mocht ik weer aan het solliciteren. Ineens kon ik ‘savonds niet meer op de bank (of aan de blog), maar zocht ik vacaturesites af en schreef ik brieven.

Best wel pittig in combinatie met werk en kind. Ik had voor mijn gevoel niet meer zoveel tijd voor de rest van mijn leven, maar het solliciteren liep op zich goed en ik had net een paar leuke banen in de pijplijn…

Totdat ik me ineens bedacht dat ik al best lang niet meer ongesteld was geworden. Mijn cyclus was sinds de geboorte van Lauren nog niet zo regelmatig, dus ik haalde mijn schouders op, ging weer verder tot de orde van de dag, dronk zelfs nog een wijntje… Maar een week later was er nog steeds niks. Ik werd toch wat onrustig. Om een lang verhaal kort te maken; ik deed een test en ja, duh; knal positief. IK WAS ZWANGER!

De Zwangere Sollicitant
Wouter en ik waren (en zijn) dolblij, want we wilden dolgraag nog een kindje en het liefst dicht op Lauren.  Maar we waren het eigenlijk nog niet heel serieus “aan het proberen” en dat het nu al raak was kwam als een verrassing. Rationeel hinkten we namelijk nog op wat practische bezwaren, zoals ‘Maaike kan eigenlijk beter eerst nieuw werk hebben’ . Alleen deed ik toen een test, was die positief, staarden we een poosje vertwijfeld en waren toen (ondanks alle practischheid) toch wel heel blij. Blijkbaar wilde deze kleine gewoon heel graag komen, of is hij/zij net zo eigenwijs als moeders. Wie zal het zeggen.

Met die positieve test brak ook een nieuw tijdperk aan; die van De Zwangere Sollicitant.

Je weet wel, de schrik van elke werkgever. Want wie zit er nou te wachten op iemand die er al na een half jaar 4 maanden uit is?

Zeggen of niet zeggen?
De wetenschap dat ik zwanger was bracht allerlei ethische dillema’s met zich mee. Moest ik mijn prille zwangerschap gaan melden in een sollicitatiegesprek, met het risico dat ik gezwangerschapsdiscrimineerd kon worden? Of mijn mond houden om dan in mijn eerste maand met een leuke surprise te komen? Ik zat er best mee. Ik wist dat ik wettelijk helemaal niks hoefde te zeggen, maar ik voelde me ook een beetje een paard van Troje. Ondertussen stapelden de uitnodigingen voor gesprekken zich op en liep ik van gesprek tot gesprek. Kotsmisselijk een sollicitatiegesprek voeren,  zwaar onder de invloed van hormonen een persoonlijkheidstest maken (“mevrouw, u bent niet zo stabiel’. MUHAHA), de broek van mijn sollicitatie broek vastzetten met een elastiekje omdat ik de knoop niet meer dicht kreeg; ik heb het allemaal gedaan.

En ja ja, ook nog met succes; ineens kon ik, inmiddels een week of 8 zwanger, kiezen uit maar liefst meerdere banen. Ik besloot dat eerlijkheid het langst duurde en biechtte overal ons blijde nieuwtje op. En wat bleek? Het was nergens een probleem. Sterker nog, ik kreeg complimenten om mijn eerlijkheid, felicitaties en that was it. Uiteindelijk koos ik voor de baan die het beste voelde en heb ik daar inmiddels mijn eerste weken met veel plezier gewerkt.

Heel, heel, héél fijn.

2017: één wervelwind en heel veel liefde
Dus ja mensen, dat is het eigenlijk; ik ga 2018 in als zwangere! In juni verwachten wij onze tweede kleine. 2017 was één wervelwind, zowel qua aantal gebeurtenissen als op emotioneel vlak. Het had hoogte en dieptepunten, maar terugkijkend denk ik vooral aan het overweldigende gevoel van blijdschap en liefde voor onze kleine meid. Ik heb veel over mezelf geleerd dit jaar. Dat ik beter kan multitasken, meer geduld en oneindelijk veel meer moederliefde heb dan ik dacht. Dat het moederschap een aantal relaties in een nieuw perspectief zette; sommige positief, anderen bleken vooral stress en verdriet te geven. Ik heb in 2017 geleerd dat voor mijzelf en voor mijn gezin kiezen niet alleen goed, maar zelfs essentieel is om gelukkig te zijn. Ik ben in zekere zin zachter geworden (ooow, de geur van Laurens haartjes! Smelt!) en in zekere zin harder geworden; ik weet beter waar ik voor sta en wat ik belangrijk vind. Ik nam afscheid van sommigen, maar vond verdieping en liefde bij anderen.

Op naar een prachtig nieuw jaar!
Het afgelopen jaar was een wervelwind en in 2018 staat ook weer veel te gebeuren, maar ik heb er zin in. In 2018 gaan we verder op de weg die eind 2017 is ingezet.  In de drukte rust creëren, met de focus op ons groeiende gezin en de kring van liefdevolle mensen om ons heen. En ik ga er zeker voor om in de 8 maanden die ik dit jaar werk te knallen in mijn nieuwe baan, want ik ben er gelukkig mee en wil er dolgraag iets moois van maken.

Working mom zijn bevalt goed; ik geniet van mijn dag quality time met Lauren, maar net zo hard om de dag er na weer aan het werk te gaan. En last but not least ben ik dolblij dat ik 2018 samen met Wouter in ga; nog steeds mijn grote liefde en ook nog de liefste vader die ik me kan voorstellen.

Op Krulletje Lifestyle Blog hoop ik weer regelmatig verslag te doen van het leventje als mama met nieuwe baan, groeiende buik en alle andere dagelijkse perikelen. Lieve lezers, bedankt voor het meelezen en jullie steun en berichtjes. Het blijft fijn te horen dat jullie het leuk vinden om mijn verhalen te lezen en ze vaak herkenbaar vinden. Als ik dan nog mag afsluiten met een wijze les; maak keuzes die goed voelen en volg je eigen pad! Ik wens jullie een prachtig 2018!

 

 

Geschreven door

4 Reacties

 • Moniek

  Leuk dat je weer bent gestart Maaike! Geniet van je tweede zwangerschap!

  • Maaike de Vries

   Dank je wel Moniek! 🙂

 • Estelle

  Wat een heerlijke eindejaars blog ?

  • Maaike de Vries

   <3 thanks meis!

Geef een reactie