Working mom in Coronatijd #6: Happy moments

Joe! Ben ik weer. Ik knipperde met mijn ogen en ineens was het een maand later. Het lijkt wel of in deze “opstartende” wereld, waarin de Corona maatregelen langzaam naar de achtergrond verdwijnen (no worries, ik let op de 1,5 m hoor), de tijd sneller voorbij vliegt dan ooit. De kinderen zijn alweer een poosje naar de opvang – en kunnen ook daadwerkelijk gaan nu dat snotneuzen protocol godzijdank is opgeheven-, we zien langzaam weer steeds meer vrienden – zo fijn!- , werken en en klussen daarnaast ook nog flink door aan nieuwe kinderkamers. Het is druk, maar wel fijn druk.

En omdat ik het zelf altijd heerlijk vind om de happy moments van andere mensen te lezen, zette ik er zelf ook weer eens een paar op een rij. Een beetje ala Twinkel Time – remember?

De dingen waar ik de laatste tijd blij van werd….

1. Weer vrienden en familie zien. Een open deur, want wie mij een beetje kent weet dat ik social life super belangrijk vind. En nu kan het eindelijk weer. Borrelen, bbqen met de vriendengroep, even op de koffie… Ik vind het heerlijk. Ik krijg daar energie van. Mensen niet alleen spreken en appen, maar ze écht zien. ZO FIJN.

2. De Hereford koeien van Anne & Henri
Toen we dus gingen bbqen, was dat in Twente bij Anne & Henri. Zij wonen met hun drie dochtertjes op een prachtige, net verbouwde boerderij en fokken Hereford koeien. Schattig uitziende koeien die bovendien heerlijk smaken; één keer in de zoveel tijd slachten ze een koe of os en verkopen het vlees in vleespakketten. Inmiddels hebben ze al ruim 60 koeien en loopt de verkoop van het vlees gesmeerd. Dat snap ik, want het is superlekker en past natuurlijk helemaal in de local gedachte – dat je weet wat je eet. Ik vind het zo gaaf om te zien dat ze hun droom najagen door dit te doen! Heel trots op mijn lieve vrienden. Ben je benieuwd naar hun bedrijf? Check degeerakkers.nl.

3. Dat Jonas zijn nieuwe kamer af is
Hoera! Na maandenlang klussen, dat eerlijk gezegd onder invloed van Corona niet bepaald opschoot, is Jonas zijn nieuwe kamer klaar. Op onze verbouwde zolder hebben we voor hem een eigen jongenspaleisje gecreëerd, compleet met autobehang (Jonas is auto freak) en alles. Het is echt een heel fijn plekje geworden! Sinds dit weekend slaapt hij er en kunnen wij door met project 2: zijn oude kamer pimpen naar babykamer 3. En dat wordt hoog tijd, want ik heb er heel veel zin in dat die af is. Je zal het mij niet horen zeggen want ik haat dat woord… Maar je zou het nesteldrang kunnen noemen 😉

4. De kleine mevrouw groeit goed
Babymevrouw nummer 3 doet het goed! Ze groeit goed en beweegt lekker. Omdat ik onder controle van het ziekenhuis sta – iets met                antistoffen in mijn bloed, ingewikkeld verhaal, had ik bij Jonas ook- wordt ze regelmatig opgemeten. Dat is dan weer een voordeeltje  van   ziekenhuisbezoekjes; veel echo’s. maar ze doet het dus prima en alle controles zijn ze lovend over haar. Mooi vruchtwater! Lange benen! Lekker actieve dame! Precies wat je als moeder natuurlijk graag hoort.

5. Soms weer naar mijn werk mogen
Na maandenlang fulltime thuis, mag ik nu soms weer naar mijn werk toe. En dat vind ik echt fijn. Ik heb werk met extreem veel meetings en zit geregeld een uur of 6 per dag te Teamsen… Dat werkt prima, maar is ook heel vermoeiend en intensief. Een meeting waarbij je mensen ook echt ziet en gewoon weer even kan bijkletsen vind ik dan echt een verademing. Bovendien heb ik ook gewoon leuke collega’s, die ik straks ook weer een tijd niet ga zien. Reden genoeg dus om blij te zijn dat ik soms weer ‘mag’!

6. Een heel leuk boek als kadootje krijgen
Ik heb echt zulke lieve vrienden! Ik vertelde al dat ik een paar geweldige kleine pakjes cadeau kreeg; laatst kreeg ik van een vriendin ook nog een boek. Gewoon, zomaar, omdat ze zin had om iets liefs te doen. Alleen daarvan word ik natuurlijk al superblij, maar het bleek ook nog eens een erg leuk boek te zijn! “Ik ken iemand die…” heet het, van Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Huls. Dit trio heeft blijkbaar een gelijknamige Podcast die leuk schijnt te zijn en nu ook een boek. De Podcast kende ik niet, maar het boek las ik in één ruk uit. Er staan tips en grappige verhalen in over zwangerschap, kraamtijd en opvoeding en het is niet belerend, maar gewoon heel grappig en herkenbaar.  Zo las ik in het hoofdstuk over zwanger zijn:  “Onderschat het effect van zwangerschapshormonen niet. Vrouwen gedragen zich dan vaak écht anders. Daar is niets tegen te doen”. Oei… dat klopt. Best goed om weer even van iemand anders te horen.

7. Wortels
What?! Ja, mensen, mijn wens is vervuld! Ik heb deze zwangerschap een gezonde craving: worteltjes! Het liefst met een glas bitter lemon en blauwe druiven. Oké, het is niet alsof ik dat dan veeeel lekkerder vind dan chocolade ofzo, maar ik vind het wel gewoon lekker. Wat best fijn is, aangezien mijn gewicht alweer lekker op begon te lopen de eerste 2 trimesters. Nu eet ik meer wortels en blijf ik een beetje stabieler. Win-win.

8. Op het terras zitten met taart, koffie en lunch
Op dag 2 nadat de horeca weer open mocht zaten ze er hoor: wij dus. Wout en ik, op kindloze date, heerlijk in de zon op het terras met een cappuccino. En nog één, en een stuk taart ,en een broodje en een salade. Zo Fijn in alle opzichten: niet alleen het eten -alhoewel…-, maar de pure luxe van met z’n tweetjes in alle rust dat kunnen opeten en genieten van het buiten zijn en met elkaar zijn.

9. Strandplezier met de kleine gangsters
Al voor Corona wilde het toeval dat wij een weekje Zeeland op de planning hadden staan. Het geluk was met ons, want we hadden geboekt in juni en toen mochten we weer. Dus hebben wij een heerlijk weekje op het strand doorgebracht. Jut en Jul waren nog nooit op het strand geweest dus die hadden de tijd van hun leven. Één grote zandbak, whaa! Heel lekker om weer eens even weg te zijn van huis en simpelweg te genieten van met z’n 4en.

10.De fijne, positieve energie in ons leven!
Ooooh wat cheesy om dit zo op te schrijven, maar daar komt het wel op neer. Ik ben zo dankbaar voor ons leven samen, met de kinderen, de dame op komst en alle mooie mensen om ons heen. We zitten echt in een fijne, positieve energie. Feels good!

Geschreven door

1 Reactie

  • Estelle

    Wat een fijne twinkels 🥰

Geef een reactie