Badkamer kiezen: ‘Zet jij je benen bij het scheren op de badrand?’

“Oke, dus jullie willen een badkamer met een toilet, dubbele wastafel, een ligbad én een douche” somt Renaldo op.

Wij knikken bevestigend.

Ja ja ja ja ja ja, we krijgen een nieuwe badkamer! De huidige badkamer in onze nieuwe huis is groot maar oud, dus we hebben besloten om een nieuwe uit te kiezen. Vandaag zijn we in de badkamerwinkel om te kijken wat we mooi vinden en ik voel me hier als een kind in een snoepwinkel. Hoe vet is het om je nieuwe badkamer helemaal te kunnen maken zoals jij dat wilt!?

Renaldo, de meneer van de badkamerwinkel, is samen met ons bezig om onze nieuwe badkamer te ontwerpen in een 3D programma op de computer.Dat liep allemaal heel voorspoedig, maar nu trekt hij ineens een bedenkelijk gezicht.

“Waarom wil je eigenlijk een bad?”vraagt hij

“Omdat ik.. graag in bad ga?” antwoord ik bevreemd.

“Ja maar hoe vaak ga je dat bad nou eigenlijk gebruiken? Het neemt wel heel veel ruimte in. Je kunt ook gewoon een grote douche nemen..” oppert hij.

“Nee, dat bad moet er echt in. Dat staat als sinds we op huizenjacht zijn op het verlanglijstje”, zeg ik.

“Jaaa”, zegt Renaldo, “Maar veel mensen gebruiken het dan toch niet, dus ik zou adviseren..”

ARG.
“Het kan me niet schelen wat andere mensen doen, ik wil gewoon een bad!” zeg ik tandenknarsend.

Terwijl Renaldo zich schouderophalend weer over zijn computer met 3D ontwerpprogramma buigt, wisselen Wouter en ik een blik van verstandshouding.

Sinds we begonnen zijn met het project Koophuis, krijgen we aan de lopende band vragen, tips en advies.

Zo vroegen alle makelaars of we een kinderwens hadden, wilde de hypotheekadviseur weten hoeveel spaargeld we op de bank hebben staan en werden we voor het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering helemaal binnenstebuiten gekeerd (Heeft u gerookt? Bent u dik? Heeft u ziekten? Doet u aan gevaarlijke hobbies?).

Nou zal dat vast allemaal ergens voor nodig zijn, maar ik het voelt ook raar om steeds uitleg te moeten geven over ons privéleven. Vooral ongevraagd advies hoeft van mij niet zo. Laat ons nou gewoon lekker ons eigen ding doen, dan is het al moeilijk genoeg.

Ik richt mijn aandacht weer op het computerscherm. Renaldo heeft het bad in onze virtuele badkamer getoverd en verder gegaan met de fine-tuning van het badkamerontwerp.

‘Kijk, dan komt het bad achterin, en de wastafel ervoor. Dat is wel heel handig, want als je dan je tanden poetst en tegelijk je benen wil scheren, zet je gewoon je been op de rand van het bad!’

Renaldo kijkt me blij aan.

“Goh ja, enorm handig ja”, lach ik vaagjes terug. Naast me hoor ik Wouter gniffelen.

Een uurtje later lopen we met een geniaal badkamerontwerp de winkel uit. “Het wordt echt mooi he schat? “ zeg ik blij tegen Wout.

“Ja zeker! En ook fijn dat we nu weten waarom we dat bad nemen. Zodat jij lekker je benen kan scheren..” lacht Wouter pesterig terug.

Ik geef hem een duw.
We krijgen een bad! En hoe dat gebruikt gaat worden, dat zal blijken..

Geschreven door

1 Reactie

  • Estelle

    Super leuk geschreven! Erg herkenbaar al dat ongetwijfeld goed bedoelde maar ongewenste advies, mooi dat jullie er nog een knipoog aan weten te geven 🙂

Geef een reactie