Bride-to-be diary #1

“Hee schat” , zegt Joris op zaterdagochtend. “Over precies 20 weken gaan we trouwen!“
“20 weken?!” roep ik verrast. “Dat klinkt weinig, 20 weken!”.

Het is 2015. Wat betekent dat we in het jaar zijn beland waarin wij gaan trouwen. En wat de hele tijd zo ver weg leek, begint nu ineens toch dichterbij te komen. Nog 20 weken dus, om precies te zijn. Oh my god. Het wordt nu toch wel heel echt. Straks ben ik een getrouwde vrouw!

Op mijn werk op de maandagochtend ook nog even ingewreven. “2015! Het jaar waar in je gaat trouwen! Wat spannend!! ” zegt Piet terwijl hij me 3 nieuwjaarskusjes geeft. “Ja”, grijnst Romy, “Weet je wel zeker dat je wil? Je kunt er nu nog onder uit!”

Ik lach mee. Ja, ik weet zeker dat ik wil. Maar ineens krijg ik ook wel kriebels. Het is 2015! En ik ga trouwen! Whaaa!

En omdat ik van iedereen hoor dat ‘De voorbereiding het leukst is” en “Dat ik van deze tijd moet genieten”, ga ik een wekelijks dagboekje bijhouden. Over de voorbereiding op onze bruiloft. Gevoelens die dat oproept. Praktische aspecten. Taart, ringen, ambtenaar, themakleur,pak, jurk, taart (belangrijke dingen benoem ik graag 2 keer), drank, feest, bloemen. Dilemma’s en plotselinge insights in de trouwscene.

Want voorbereiden op een bruiloft.. Hoe doe je dat?

Trouwringen
Vrijdagochtend, 10:00 uur. Hand en hand lopen Joris en ik het station van Arnhem in. “Jammer dat het hier zo veranderd is he?” mijmer ik. “Anders konden we een foto maken op de plek waar we 5 jaar geleden onze eerste date hadden! “

Precies 5 jaar geleden zagen we elkaar hier voor het eerst. Op Arnhem station, dat toen nog helemaal verbouwd werd. Het leek me wel een symbolisch om op deze dag in Arnhem naar trouwringen te gaan kijken.

IMG-20150102-WA0009

Trouwringen vinden we geen van beiden een enorme big deal. Ik vind het een mooi idee om straks beiden een ring te dragen, maar heb niet zo sterk het gevoel dat we de ring die we nu kiezen persé ons hele leven moeten dragen.Vooralsnog lijkt het me ook niet zo’n punt om over 10 jaar weer samen nieuwe uit te kiezen. Al is dat in de trouwwereld schijnbaar vloeken in de kerk.

Onze wensen zijn simpel: 2 bij elkaar passende ringen, goud, basic, niet te veel frutsels.

Vier uur en 5 juweliers later concluderen we dat er zelfs met ons bescheiden wensenlijstje nogal veel keuze is. Zo zijn ringen niet gewoon goud, maar kan je kiezen tussen wit goud, geel goud, rosé goud en rood goud . Daarnaast heb je tig diktes, breedtes en zettingen van diamantjes.

We hebben nog niet definitief gekozen, maar zijn wel een stuk wijzer. We weten nu bijvoorbeeld:

  • Dat we wit goud beiden teveel op zilver vinden lijken
  • Juweliers je zodra je zegt dat je voor trouwringen komt kijken met ‘u’ gaan aanspreken
  • Dat Joris zulke smalle vingers heeft dat hij soms bijna de standaard vrouwenmaat past (hihi)
  • Dat juweliers allemaal roepen ‘Dat je op ringen niet moet bezuinigen, want die dag is zo voorbij maar de ring blijf je dragen’.
  • Dat het setje dat onze favoriet is, uiteraard ook gelijk de duurste is…
IMG-20150105-WA0001

Onze Twinkel denkt er het zijne van

 

Geschreven door

Geef een reactie