Bride-to-be-diary #10 Vieze gedichtjes in een roze prinsessenjurk

In de hele trouwvoorbereiding is er eigenlijk maar één ding waar je als bride-to-be geen invloed op hebt: je vrijgezellenfeestje. En dus brak ik al weken (oké.. maanden) mijn hoofd over het wie, hoe, wat, waar, of..? van mijn op handen zijnde feestje. Stiekum leek een vrijgezellenfeestje me altijd al minstens net zo leuk als het trouwen zelf. In deze bride-to-be diary lees je of ik er naderhand nog steeds zo over denk..

Vieze gedichtjes in een roze prinsessenjurk

Sylvies ogen fonkelen ondeugend terwijl ze me een zakje met roze kaartjes onder mijn neus duwt. “Kijk, nu je hebt geleerd hoe je mooi kunt dichten.. Dachten we dat je die skills maar eens in de praktijk moet gaan brengen” zegt ze liefjes.

“Je krijgt 2 kaartjes met een woord, daar maak je een gedicht mee en dat draag je voor aan een man. Ow, en dat 5 keer “.

Om me heen hoor ik besmuikt gegiechel als ik 2 kaartjes uit het zakje vis.

Op de eerste staat “kleine”.
En op de tweede “piemel”.

Dit wordt een amusant gedicht.

Vrijgezellenfeestje: it’s a princess party

Toen Joris vanochtend ineens verkondigde dat we om half 12 ‘ergens heen gingen’ en niet wilde vertellen waarheen, begon me wat te dagen. Gedwee liet ik me naar de stad fietsen, waar Joris doelgericht een restaurantje binnenliep waar we wel eens vaker komen.

En ja hoor, daar zaten ze; al mijn liefste vriendinnen en vrienden. Ik kreeg dus zeker wel een vrijgezellenfeest en dat ging NU beginnen.

En hoe. Ik heb nog maar amper mijn jas uit en iedereen gezoend als Samantha met een levensgrote prinsessenjurk aan komt zetten, compleet met kroon.

“Kijk”, grijnst ze breed uit. “Aangezien jij nogal een prinsesje bent, hebben we een leuk outfitje voor je…”

Hmpf.

Toekomstdromen met sprookjesprins

In mijn roze jurk vlieg ik door het feestje heen. Eerst krijgen we een lekkere lunch, daarna krijg ik kadootjes (van iedereen een opschrijfboekje, compleet met een lief tekstje en foto’s erin geplakt) en dan gaan we een schrijfworkshop doen. In deze workshop wordt ons uitgelegd hoe je makkelijk een leuk verhaal kan schrijven, en mag men zich buigen over het opschrijven van de toekomst van Maaike & Joris. Ik word helemaal verlegen als ik alle lieve, gekke, grappige verhalen hoor die iedereen over ons maakt.

Na de workshop lijkt het beschaafde gedeelte van het programma te zijn afgesloten. We lopen de stad in, waar ik (nog altijd in die jurk) dus de opdracht krijg om gedichtjes voor te dragen aan mannen. Daarna schuiven we aan bij een sushirestaurant en dan is het party time.

Bijna getrouwd.. Maar nog altijd Maaikie

Terwijl we drankjes achterover slaan, dansen en behoorlijk wat aandacht krijgen van de andere aanwezigen –je zou bijna overwegen om elke week in een roze prinsessenjurk de stad in de gaan- voel ik me ineens ontroerd.

Ontroerd door je enorme hoeveelheid moeite die mijn lieve vriendinnen en vrienden hebben gedaan om mij een perfecte dag te bezorgen. Een dag die echt mee dan perfect is. Perfect doordat alles erin zit wat ik leuk vind –schrijven, eten, gezelligheid, roze, gekkigheid en stappen- , maar helemaal perfect omdat ik me rijk vol met al deze lieve mensen om me heen.

De laatste tijd gaan we niet meer veel feesten en de warme drukte in de kroeg doet me denken aan de studententijd, waarbij we 2 keer per week met elkaar op stap gingen. Die tijd heb ik al een tijdje achter me gelaten, maar vanavond is het weer als vanouds.
“Die onbezorgde stap tijd komt nooit meer terug” denk ik met een zweempje, door de drank overgoten nostalgie.

Maar mijn liefste vrienden zijn er nog steeds. En er zijn nieuwe lieve vrienden en familie bijgekomen.
En ja, we worden ouder, volwassener en misschien ook wel wijzer. Maar we zijn gelukkig ook nog steeds onszelf.

Ook als getrouwde vrouw blijf ik nog steeds de Maaike die mijn vrienden kennen.

Geert tikt op mijn schouder en doorbreekt mijn gepeins. “Hier, drank!” grijnst hij. En je moet mee want je moet met hem op de foto”, zegt hij al wijzend op een ongelukkig kijkende jongen in een stewardessenpakje.

En terwijl ik wordt meegetrokken voor weer een foto met een nieuw gespotte Vrijgezel, voel ik me intens gelukkig.

Thanks lieve vriendinnen en vrienden. Dit was een droomfeestje. Nu op naar een nog mooiere bruiloft!

Geschreven door

Geef een reactie