Bride-to-be-diary #12 Onze trouwvoorbereiding gaat… Incredible

Nog een week. week. WEEK. Zeer binnenkort zal de bride-to-be-diary tot het verleden behoren, want dan ben ik een getrouwde vrouw. It’s about time, na al die voorbereiding. Gelukkig hebben we zo kort van te voren niks meer te doen, en kunnen we lekker achterover leunen…Of toch niet..

Onze trouwvoorbereiding gaat.. Incredible

“Goed, waar beginnen we? Bij de tafelschikking van het diner?” vraag ik terwijl ik wat papieren uit mijn tas vis. Joris knikt en neemt een flinke slok van zijn cappuccino.

Het is 11 uur ’s ochtends en we zitten bij Credible, één van onze favoriete plekjes in Nijmegen. Credible is zo’n typisch blij, New-York achtig eettentje, waarbij de combi van inrichting –nonchalant huiselijk- , het personeel – nonchalant vriendelijk- en het eten – nonchalant basic en écht lekker- goed heeft uitgepakt.

We zijn hier echter niet om Credible te recenseren, maar om onze bruilofts actielijst door te nemen. We zijn allebei eindelijk vrij van het werk en we voelen ons een beetje uitgeput. De laatste weken waren voor ons allebei extreem hectisch.

Credible doet denken aan koffie in New York, zoals Joris hier op dit plaatje

Credible doet denken aan koffie in New York, zoals Joris hier op dit plaatje

Ellelange to-do lijsten op het werk, gecombineerd met to-do lijsten voor de bruiloft en dan ook nog de dagelijke beslommeringen als boodschappen, auto naar de garage, schoonmaken, verjaardagen, etc etc volgende elkaar in rap tempo op.

Ons leven dendert als een grote, op hol geslagen trein op 23 mei af. Hoe dichter we bij de datum komen, hoe harder we rijden, en ik heb geen idee of we onderweg wel alle benodigde tussenstops hebben gemaakt.

Het leek ons dus een goed plan om even de balans op te maken. En dan niet thuis, want we zijn vrij dus we willen LEUKE dingen doen en het doornemen van to-do lijstjes valt daar niet onder. Zelfs niet voor de bruiloft. Maar een to-do lijst doornemen onder het genot van een goede cappuccino én met uitzicht op onze trouwlocatie, dat is een ander verhaal.

“De tafelschikking dus?” herhaal ik. “Nouja die hebben we eigenlijk ook al wel ongeveer. Laten we eerst even door de lijst lopen wat we überhaupt nog moeten doen de komende week. Luister. Punt 1 is: Maaike nagels laten doen” , lees ik voor.

“Heb je dat gedaan? “ vraag Joris.

“Nee, moet nog. Ik heb wel een afspraak. Bij zo’n Thaise salon. Die man keek heel moeilijk naar mijn nagels en begon te zeuren over gescheurde randjes en lak die daar niet op hecht.”

Joris werpt een blik op mijn nagels. “Nee, die zien er inderdaad niet best uit. Foei foei”, lacht hij plagerig.

“Jajaja”, wuif ik hem quasi geërgerd weg.

“Punt 2: Joris belt DJ over nummer openingsdans”. Heb je dat gedaan?”

“Ja, maar ik krijg hem weer niet te pakken”.

“Hmz. Punt 3: Muziek op USB stick en testen in de kapel”

“Dat moet nog”

“Punt 4: De dag doorlopen met fotograaf”
“Moet ook nog”

“Punt 5: Definitief aantal gasten doorgeven voor avondfeest”

“Moet nog, we hebben nog minimaal 15 twijfelgevallen op de lijst staan. “

“Nou, we schieten wel enorm op zo met de to-do lijst. Weet jij nog wat er op de uitnodiging stond? Moesten mensen nou laten weten of ze komen? of alleen als ze NIET komen? En heb jij nog..” Halverwege mijn zin houd ik op.

“Wat doe je? Je luistert niet!” zeg ik verontwaardigt tegen Joris. “Huh, wat? “ Murmelt Joris schuldbewust, terwijl hij zijn neus uit de menu kaart haalt. “Ik heb honger, jij niet? Ik wil wel een tosti. De tosti In-credible klinkt lekker”.

Ik schiet in de lach en gluur mee op de kaart. “Kaas, chorizo, pesto..Hmm inderdaad wel lekker” grijns ik. “Mag ik mee-eten met jou? ”

Joris trekt zijn wenkbrauw op. “En dan zeker mijn hele tosti opeten?” vraagt hij plagerig. “Nou goed, omdat je mijn vrouw wordt dan.”

Ik lach terug en por hem in zijn zij.

Met onze trouwvoorbereiding gaat het dan misschien niet Incredible.. Maar ik ga toevallig wel trouwen met de leukste man op aarde.

Incredible enough for me.

 Nieuwsgierig geworden naar Credible? Check ze online op http://www.in-credible.nl/

Geschreven door

4 Reacties

 • Estelle

  It’s going to be great! I know! 😀

 • Gerda

  Je weet `t hè Maaike, als Joris honger heeft hoef je hem niks te vragen ; dan kan hij zich maar op 1 ding concentreren… Voedsel !!
  En de rest van de voorbereidingen, gaat helemaal goedkomen. weet ik zeker ! Op naar 23 mei , we hebben er ongelooflijk veel zin in !! 🙂
  xxx gerda

  • krulletje86

   Haha ja daar kan ik niet omheen! 😉 Jaa, wij ook, nog maar 5 nachtjes! Kus!

Geef een reactie