Bride-to-be-diary #13 The week before… Vrij nemen, ontstressen en nagels lakken

“Hey”, bedacht ik me laatst. “Vorige maand waren we nu bezig met de laatste voorbereidingen van onze bruiloft. “

We zijn inmiddels een hele maand getrouwd en de bruiloft lijkt alweer best wel lang geleden.

Net als alle voorbereidingstijd. Terugdenkend aan de week voor onze bruiloft voel ik weer de stress, chaos, paniek, het piekeren, zoeken.. Oké oke, en het genieten natuurlijk. Het was niet alleen maar doffe ellende.

Wat waren achteraf goede acties in onze voorbereiding? En wat hadden we beter niet kunnen doen?

TO DO in de week voor the Big Day:

1. Vrij nemen van je werk
“Wat ga je die hele week doen? Alles is toch allang voorbereid? “ vroeg collega X ongelovig toen ze hoorde dat ik voor de bruiloft een week vrij had.

Nou, vrij zijn bleek geen overbodige luxe. Zowel om het werk los te laten en in de trouwstemming te komen, als om die duizend kleine dingen nog te fixen die eerder niet konden of waar je niet aan toe kwam. Bijvoorbeeld een tafelschikking maken, kadootjes voor de ceremoniemeesters kopen, je nagels laten doen, versiering voor het avondfeest kopen… Moet ik nog doorgaan?

2. Lijstjes maken van alle kleine to-do’s
En strepen als iets af is. En dan accepteren als iets klaar is zonder het weer opnieuw te willen doen. Ik bedoel, hoe vaak kan je een tafel schikken?

3. Tijd plannen voor iets leuks om mijn tweetjes te doen
En dan bedoel ik iets niet bruiloftsgerelateerd. Dat is goed voor je relatie- ook belangrijk een week voor je gaat trouwen. Wij gingen een middag wandelen en uit eten, waarbij we het niet steeds over de bruiloft hadden. Meer over ’en wat gaan we na de bruiloft doen?”.
Nog een tip: doe daarbij je telefoon uit.

IMG_65614. Loop je trouwschoenen in
Elke avond gingen de schoentjes aan, en rondjes lopen maar. Natuurlijk kan dit ook al eerder, maar wees eerlijk.. Wie doet dat nou?
Ik deed het met lichte tegenzin, maar het resultaat mocht er zijn: geen blaren op The Big Day! Want hoe stom is het als je je speciaal uitgekozen trouwschoenen halverwege de dag uit moet doen?

5. Neem een schoonheidsbehandeling of ga naar de sauna
Spoil yourself. Ik werd echt ontspannen van dat zen momentje. Voor minimaal 1 uur.

6. Maak een afspraak om je nagels te laten lakken
En doe dit niet te vroeg, want daarna durf je je handen nergens meer voor te gebruiken. DatPreview Maaike en Wouter 07 heeft voordelen: “Sorry schat ,maar ik kan echt niet afwassen of schoonmaken want dan gaan mijn nagels stuk”. Nadeel is dat je helemaal paranoïde wordt over alles wat je met je handen doet. Uiteindelijk ging ik één dag voor de bruiloft alsnog terug om een nagel bij te laten werken.

7. Bel met een rustgevende vriendin
Bij voorkeur één met trouwervaring. Zij kan je helpen om de to-do lijst in je hoofd te ordenen en je geruststellen waar nodig. Bij mij ging dat zo: “Nee, je gooit echt geen rode wijn over je witte trouwjurk en anders kan je vlekken prima verwijderen met snoetenpoetsers. Die voor kinderen ja. Heb je die niet? Hoezo niet? Oke, pak pen en papier, dan ga ik je vertellen wat je nog meer moet halen voor in je trouwdag emergency tas..”

8. Pak een Wedding Emergency Bag in voor op de trouwdag
Op je trouwdag blijken zich allerlei gevaren voor te kunnen doen waar je maar beter op voorbereid kan zijn. In een Wedding Emergency Bag zit in ieder geval het volgende: snoetenpoetsers (die weeïg ruikende doekjes voor kindergezichtjes. Handig voor vlekken op trouwjurken, schijnt), naald en draad, blarenpleisers, paracetamol, mondspray, een kleed (handig tijdens de fotoshoot), een paraplu, tissues, make-up remover (voor uitgelopen mascara), mascara (voor bijwerken van uitgelopen mascara).

9. Maak een afspraak met je ceremoniemeesters
Het is fijn om kort van te voren het draaiboek nog eens door te lopen en de losse eindjes vast te knopen. Daarnaast kunnen ze je dan helpen met de onvoorziene last-minute dingen die zich ongetwijfeld aandienen. Owja, en het is ook gewoon gezellig.

10. Heb contact met je trouwfotograaf om het draaiboek door te spreken
Zodat hij of zij ook weet dat ze ineens toch een half uur eerder op je trouwlocatie wordt verwacht.

11. Als je aansluitend op huwelijksreis gaat: pak je koffer
En haal van die mini flesjes douchegel en deo in de stad, als je met alleen handbagage vliegt. Want daar heb je na je bruiloft óf geen tijd voor, of geen zin in.

Binnenkort een blog over dingen die je voor het trouwen beter NIET kunt doen….

Geschreven door

Geef een reactie