Bride-to-be-diary #14 Wat je vlak voor je bruiloft beter NIET kunt doen..

In mijn laatste blog gaf ik tips over slimme to-do’s in de week voor The Wedding Day. Er waren echter ook een aantal dingen die ik de week voor onze bruiloft beter achterwege had kunnen laten..

1. Tips lezen over het kopen van een trouwjurk
Je wordt gegarandeerd depressief, omdat er dingen in staan die je niet hebt gedaan. Zo stuitte ik één dag voor onze Big Day online op een interview met een trouwjurk ontwerper, waarin de beste man uit de doeken deed wat voor soort trouwjurk je beter NIET kon kopen. “Strapless is bijna nooit een goed idee, behalve als de jurk speciaal voor de bruid is ontworpen. Anders gaat de jurk afzakken, en niks zo oncharmant als een hijsende bruid..” verkondigde hij.

Auw. Aangezien een afzakkende jurk mijn ultieme nachtmerrie scenario was, deed dit mijn gemoedsrust geen goed.

2. Wilde plannen bedenken die ECHT nog geregeld moeten worden omdat je trouwdag anders een flop wordt
Wat echt geregeld moét worden, is in dit stadium allang geregeld. Dus was het nergens voor nodig dat ik in de week voor de trouwdag spontaan nog met allerlei nieuwe ideeen kwam die OOK NOG ECHT GEREGELD MOETEN WORDEN. Serieus, hoe belangrijk zijn roze-met-witte slingers en handgemaakte naambordjes eigenlijk?

Preview Maaike en Wouter 48

… Op je bruiloft ben je toch wel een hysterisch blije bruid 🙂

3. Je druk maken om het weer
Als er iets is waar je geen invloed op hebt, is het ‘t weer. Dus heeft het ook geen enkele zin om je er druk om te maken. Terwijl om mij heen familie & vrienden elk uur de weersvoorspelling checken, hanteerde ik de struisvogel tactiek: wat niet weet ,wat niet deert. Dat beviel me prima.

4. Over elk detail van de trouwdag de uitvoerige mening van je hubie-to-be verwachten
Zeer waarschijnlijk heeft hij namelijk geen mening over wat de goede kleur roze is voor de balonnen. Ook denkt hij niet in complottheorien over mogelijke problemen met het draaiboek. Hij is namelijk een man. Bespaar jezelf en hem fustratie en deel dit soort –voor jou zeer belangrijke details- met een vriendin.

5. Googelen op trouwringen
Kort  voor onze bruiloft -onze eigen trouwringen stonden al te glimmen op ons nachtkastje- kwam ik per ongeluk terecht op de website van Lucardi. En stuitte daar tot mijn verrassing op een collectie mooie én zeer betaalbare ringen. Iets betaalbaarder dan de onze, zeg maar.  Nu ben ik mega blij met onze uiteindelijke keuze, maar als ik het over kon doen zou ik ook de kijkje bij Lucardi nemen.

Lucardi blijkt ook leuke bruidsarmbandjes te hebben. Wil je er één winnen? Dat kan, als je hier je droomaanzoek deelt.

6. Denken dat je trouwjurk ineens toch niet past/niet mooi staat/ lelijk gevonden wordt
Ten eerste zijn deze gedachten niet waar- Hoop ik, anders had je met shoppen beter je best moeten doen. Ten tweede zijn ze niet nuttig: je kunt immers niet nog last-minute een andere jurk kopen.

Raadpleeg bij dit soort gedachten je vriendin of moeder die de jurk mede uitkoos om je gerust te stellen. Neem daarnaast tip 1 ter harte om paniekaanvallen te voorkomen.

7. Druk maken om je gewicht
Het is nu te laat om er iets aan te doen- really.

Ik at in de week voor mijn bruiloft voor 3 omdat ik bang was dat mijn jurk te groot zou zijn. Het resultaat merkte ik pas de week ná de bruiloft op huwelijksreis, toen mijn zomerse shortjes ineens nogal strak zaten.

8. Op je nagels bijten
Duur grapje met je gemanicuurde pootjes.

9. Een feminist worden die anti-huwelijk is
Dat is in dit stadium wat onpraktisch.

10. Post openen
Felicitaties zijn leuker om pas na de trouwdag te lezen. Daarnaast kregen we ook nog een paar last-minute afmeldingen per post. Erg sfeerverlagend om te lezen dat mensen niet komen, terwijl op dat moment jouw hele leven om je aanstaande trouwdag draait.

Tip voor gasten: Laat op tijd weten als je verhindert bent. Mocht er toch iets tussen komen, vertel dat dan aan de ceremoniemeesters en niet aan het bruidspaar. Stuur dan liever na afloop nog een lieve kaart

11. Nadenken wat je bruiloft je heeft gekost
Veel te veel. Maar daar doe je nu niks meer aan :-).

Geschreven door

2 Reacties

  • Estelle

    En ondanks dat een perfecte dag 😀 😉 <3 Of juist mede dankzij? 🙂

Geef een reactie