Bride-to-be-diary #2

Op 23 mei 2015 gaat HET gebeuren: de trouwdag van Joris&mij.

En omdat ik van iedereen hoor dat ‘De voorbereiding het leukst is” (echt? Ik hoop van niet) en “Dat ik van deze tijd moet genieten”, een wekelijks dagboekje. Over de voorbereiding op onze bruiloft. Gevoelens die dat oproept. Praktische aspecten. DJ, trouwjurken stress,  taart, bloemen. Dilemma’s en plotselinge insights in de trouwscene.

Want voorbereiden op een bruiloft.. Hoe doe je dat?

DJ met communicatie probleem

“Raad eens wie er op mijn voicemail stond?” vraagt Joris op dinsdagavond als ik thuiskom uit mijn werk.

“Uhm.. “, zeg ik terwijl ik mijn tas in de hoek gooi. “Iemand die je auto wil kopen”. (Joris zijn auto staat te koop)
“Neehee, het heeft hiermee te maken”. Joris wijst naar een denkbeeldige ring aan zijn vinger.
“Iemand die je een gratis trouwring wil geven?!” probeer ik.
“Nee joh denk nou na! Wie probeer ik al 2 maanden te bereiken?” zegt Joris ongeduldig.

“Oooow, de DJ!” roep ik enthousiast.

Al enkele maanden proberen we in contact te komen met een DJ die ons is geadviseerd door de locatie waar we ons trouwfeest geven. Joris heeft al tig keer gebeld en berichtjes achtergelaten, maar zonder resultaat. En nu, juist toen we ons af begonnen te vragen of de beste man überhaupt nog leeft, belt hij terug!

“Ja ik ga hem dus terugbellen, maar wat moet ik tegen hem zeggen dan? “ vraag Joris.
Ik denk even na.
“Nou gewoon, hoe hij dat aanpakt, zo’n feest” , zeg ik dan.
Joris kijkt me glazig aan.
“Ja je weet wel, om er een beetje gevoel bij te krijgen” leg ik uit.
“Vraag gewoon wat voor muziek hij draait. Zeg maar dat we gezellige muziek willen. En 90ties. En een beetje kont schud muziek”

Joris mompelt wat en loopt weg. Ik ben erg benieuwd hoe hij het gesprek na deze zeer duidelijke instructie gaat voeren.

“Ow en trouwens schat..” roep ik naar zijn rug. “Vraag je ook nog even wat hij eigenlijk kost?”

 

Trouwjurk proof: “Meid, je bent broodmager!’

Ik heb een hekel aan mensen die zeuren over eten. Of eigenlijk, die zeuren over het effect van wat ze eten op de omvang van hun kont.

Helaas begin ik met rasse schreden in zo iemand te veranderen, en het heeft allemaal te maken met mijn jurk.

Mijn gave, fantastische, fancy trouwjurk die op dit moment wordt gemaakt, op basis van de maten die in de trouwwinkel 2 maanden geleden zijn opgemeten. DE jurk komt 6 weken voor onze trouwdatum aan, en dan is het de bedoeling dat deze PERFECT past.

Oftwel, dat ik de komende 20 weken niet ineens veel dikker of veel dunner word.

Ik heb altijd een vrij stabiel gewicht, en maak me nooit druk om een paar kilo meer of minder. Maar nu mijn maten ineens belangrijk zijn, houd ik mezelf nauwlettend in de gaten.
En begin ik spontaan te zeuren over ‘trouwjurk proof zijn’ en ‘ik hoef geen taart, want ik heb een balans week’. Het is afschuwelijk, ik weet het. Sorry allemaal.

Het brengt ook allemaal genante gesprekken met zich mee. Gisteren was ik in overleg met een collega.
“Hier,neem een dropje”, zei hij terwijl hij een zak Engelse drop naar me toe schoof.
“Nee, dank je” , zeg ik gladjes.
Hij keek wantrouwig op. “Je doet toch niet aan de lijn he?”
“Neehee, maar ik ga in mei trouwen en ik moet dan natuurlijk wel trouwjurk proof zijn”, lach ik.

“Trouwjurk proof?! Meid, je bent broodmager!’ , roept hij uit terwijl zijn ogen over mijn lichaam schieten.

Ik zucht inwendig, terwijl ik mezelf wel voor mijn kop kan slaan dat ik er überhaupt over ben begonnen. Ik hoef helemaal niet te horen wat hij van mijn figuur vindt. Daarnaast vind ik de benaming ‘broodmager’ ook niet erg complimenteus.

Ik ben helemaal niet broodmager.

En daar gaat het ook niet om, waar het om gaat is dat ik moet blijven hoe ik nu ben.  En toevallig ben ik sinds de kerst 3 kilo aangekomen, en…..

WHAA.

Ik ga hardlopen.

Note: Ja, ik weet zelf ook wel dat een trouwjurk nog best wat ingenomen of uitgelegd kan worden en de lieve mevrouw Donna van de winkel vertelde dat je zonder probleem tot 5kg in gewicht kan wisselen. Dus eigenlijk is er niks aan de hand. Maarja, dat is het rationele gedeelte…

Geschreven door

Geef een reactie