Bride-to-be-diary #3

Op 23 mei 2015 is het zover. De grote dag van Joris & mij.

En omdat ik van iedereen hoor dat ‘De voorbereiding het leukst is” en “Dat ik van deze tijd moet genieten”, Vanaf nu daarom een wekelijks dagboekje. Over de voorbereiding op onze bruiloft. Gevoelens die dat oproept. Praktische aspecten. Trouwjurken, weddingplanners, keuzestress, kapsels en make-up. Dilemma’s en plotselinge insights in de trouwscene.

Want voorbereiden op een bruiloft.. Hoe doe je dat?

Trouwjurken mevrouw annex weddingplanner

Zoals jullie inmiddels weten, heb ik mijn trouwjurk al gescoord. Dat deed ik bij trouwjurkenwinkel “LaDonna” in Nijmegen. Ik koos voor LaDonna omdat het a) in Nijmegen was en b) omdat op diverse sites de relaxte en betrokken houding van eigenaresse Donna werd geprezen.

En die websites hadden meer dan gelijk. Niet alleen heeft Donna een waanzinnige collectie gave -en relatief betaalbare- trouwjurken, ze maakte daarnaast van mijn passessies een feestje door haar behulpzaamheid, gave om haar eigen mening niet op te dringen en engelengeduld (“Natuurlijk mag jij de eerste jurk –die ik 2 uur en 10 andere jurken geleden paste, niet mooi vond en straks niet ineens wel mooi ga vinden- nog een keer aan”).

Inmiddels is mijn jurk gekozen en besteld, maar Donna en ik hebben nog geregeld contact. Ze blijkt namelijk naast een goede trouwjurk leverancier ook zeer behulpzaam te zijn op andere gebieden.
Zo denkt ze mee over onze themakleuren en hoe we die door kunnen voeren in onze outfits, tipte ze ons voor een leuke trouwambtenaar én werkt ze samen met kappers/visagisten, die ik via haar kan boeken om mijn make-up en haar te laten doen.

Over twee weken heb ik een afspraak voor een proefkapsel en make-up , bij haar in de winkel. Spannend…

Nieuwsgierig  naar mijn jurk? Op http://www.trouwenmetdonna.nl/ vind je meer voorbeelden van wat Donna bij LaDonna zoal verkoopt. Misschien zit mijn jurk er ook wel tussen…

Proefkapsel “Ja ik wil graag dat kapsel, maar dan met MIJN krullen”

“Trouwkapsel lang haar krullen”, typ ik in op google. Onmiddellijk vult mijnscherm zich met miljoenen gelukzalig lachende bruidjes. Blonde bruidjes, brunettes, roodharigen. Dames met echte krullen, duidelijke nepkrullen, en een verdwaalde dame met stijle haren. Losvallend haar, haar met bloemen, opgestoken, half opgestoken.

Als voorbereiding op mijn proefkapsel afspraak leek het me goed om wat voorwerk te doen. Ik moet toch enig idee hebben van wat ik wil.

Of eigenlijk weet ik heel goed wat ik wil, maar zou het handig zijn als ik een plaatje had om dat beeld te illustreren.

Voorlopig zie ik nog weinig wat in die buurt komt. ik heb namelijk gek haar. Veel en kleine krullen. “Een soort kroeshaar voor blanken”, noemde mijn (inmiddels ex) kapper het ooit eens gniffelend.

IMG_4530IMG_4565

Vroeger haatte ik mijn haar. Het zat altijd stom en ik werd ermee gepest. Pas in de loop van mijn tienerjaren zag ik het licht – in de vorm van fatsoenlijke pluis reducerende haarproducten- en sloten mijn krullen en ik vriendschap.

Ik vind ze wel leuk nu. Ze horen bij mij, en ik krijg regelmatig complimenten over mijn haar. Dat neemt echt niet weg dat het niet al te makkelijk is om een proefkapsel te vinden voor mijn type haar.

Ik sla wat plaatjes op van kapsels die ik leuk vind en en sluit de computer dan af. Ik ga het wel proberen uit te leggen en leg mijn lot dan in de handen van de kapster.

De kapper die volgens Donna “Ook met krullen overweg kan”. (Want ja, ik kon het niet laten om dat nog even dubbel te checken))

Ik ben extreem benieuwd hoe mijn wedding look eruit gaat zien..!

Geschreven door

4 Reacties

 • Rosanne

  Haha nu gaan we extra op je haar letten! Je gaat er vast fantastisch uitzien… Veel plezier en ik ben benieuwd naar het resultaat! Liefs, Rosanne

  • krulletje86

   Haha wat lief, dank je wel! Ik ben zelf minstens net zo benieuwd! 😉 Liefs!

 • Estelle

  Je gaat de mooiste bruid-met-eigen-krullen worden! 😀

Geef een reactie