Bride-to-be-diary #4 Niet mutsige trouwkaart gezocht

Op 23 mei 2015 is het zover. De grote dag van Joris & mij.

En omdat ik van iedereen hoor dat ‘De voorbereiding het leukst is” en “Dat ik van deze tijd moet genieten”, Vanaf nu daarom een wekelijks dagboekje. Over de voorbereiding op onze bruiloft. Trouwkaarten, ontwerpen, themakleuren, kapsels, taarten..

Want voorbereiden op een bruiloft.. Hoe doe je dat?

Trouw uitnodiging: zijn deze kaarten nou zo lelijk, of zijn wij zo kritisch?

“Willen jullie koffie?” We kijken op uit het dikke boek waar we doorheen aan het bladeren zijn. Voor ons staat de eigenaar van de drukkerij. Aardige man.

We knikken enthousiast. Ja, we willen heel graag koffie. Het is namelijk zaterdagochtend, 10:00 uur en we komen net uit bed. Na een kort en alcoholisch nachtje.

Gapend duw ik de volgende bladzijde om. “Saai, saai, saai..” , mompel ik. Joris hangt naast me met zijn hoofd in zijn handen. Met een schuin oog kijkt hij mee en knikt zo nu en dan eens wat.

Misschien was dit achteraf toch niet het beste moment om voor trouwuitnodigingen te gaan kijken, maar we hadden dit nou eenmaal zo bedacht en het moest er toch een keer van komen.

Dus bladeren we nu bij de drukker door dikke boeken, vol met ‘voorbeeld uitnodigingen’.

Het aanbod varieert van gruwelijk kitsch, tot ouderwets, tot truttig tot strak en hip. Eigenlijk vinden we het meeste niet zo mooi. En als uiteindelijk blijkt dat de dingen die we wel mooi vinden, niet in ‘onze ‘ kleuren kunnen (want kleur is het enige waar het direct over eens waren), staan we na 2 uur weer met lege handen buiten.

“We moeten dus eigenlijk iemand hebben die iets voor ons ontwerpt”, zegt Joris. “Maar waar vinden we die?”

Daar gaan we maar eens overna denken. Maar nu eerst –nog meer- koffie.

Safe the date


Onze save the date “ontworpen” we zelf

Onze reddende ontwerp engel

Een paar dagen leg ik het trouwkaartenprobleem voor aan mijn vrienden. “Dus nu hebben we wel een idee, maar we moeten iemand hebben die dat kan maken en die geen 200 euro kost”, leg ik uit.

“Zou jij dat niet kunnen Hilde?”vraag ik gekscherend. Hilde is de vriendin van mijn vriend Geert, en werkt als landschapsarchitect. Ze heeft dus wel ervaring met ontwerpprogramma’s.
“Ja hoor, dat wil ik best proberen!” , zegt ze.

Ik kijk haar aan. Meent ze dat nou? Wat supertof! Hoe leuk is het als we straks een uitnodiging hebben die is ontworpen door één van onze vrienden?!

’s Avonds stuur ik haar wat voorbeeldjes. “Ik snap hem, leuk” appt ze terug. “Ik ga aan de slag, wel eerlijk zeggen als je het niks vindt he?!”

20150121_203653

Trouwen is.. samen kliederen op een papiertje om te bedenken hoe je trouwuitnodiging eruit moet zien

 

OMG, dat is ZO wat we bedoelden!

Hilde heeft gemaild!! “roept Joris als ik de voordeur opendoe. En het is echt zo gaaf wat ze heeft gemaakt!” . Hij straalt er helemaal bij.

“I know, ik zag het net op mijn telefoon!” gil ik terug. “Echt waanzinnig wat ze allemaal heeft gedaan!”

Hilde bood ons aan om onze trouwuitnodiging te ontwerpen, en die belofte heeft ze meer dan waargemaakt. Vandaag mailde ze ons maar liefst 3 verschillende ontwerpen . Alle drie even leuk, maar voor mij sprong eentje er direct uit. Nu maar hopen dat Joris dat ook vindt.

“Welke vond jij het leukst? “ vraag ik voorzichtig. “De eerste!” roept Joris gelijk. “Jaaaa ik ook!” lach ik opgetogen terug. “Die is echt ZO wat we bedoelden!”

We bekijken samen nogmaals de plaatjes. “Ja, zo leuk..” verzuchten we samen.

Blij kijken we elkaar aan. Eigenlijk gaat het nergens over. Gewoon een ontwerp voor een kaartje waarop we onze bruiloft aankondigen. Maar nu we onze vage ideeën ineens zo bij elkaar zien komen, worden we daar heel gelukkig van.

Het maakt alles ook wat tastbaarder. Eerst was onze bruiloft een ver van te voren aangekondigd plan, maar nu we het zwart op wit zien staan is het ‘echt’ .

Wij gaan trouwen. En onze uitnodiging wordt heel erg mooi.

Dank je wel lieve Hilde, we zijn super super blij met jou!

 

 

 

Geschreven door

3 Reacties

 • Estelle

  Ik ben erg benieuwd! Ga vol verwachting de brievenbus in de gaten houden 😀

  • krulletje86

   Hihi, ja ik ben zelf ook zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat! Leuk leuk 😀

 • Verliefd

  Cool! Was het resultaat wat jullie ervan hoopten?
  Groetjes,
  Jasmine

Geef een reactie