Bride-to-be-diary #5: Trouwkapsel : Met de handen in het haar

Op 23 mei 2015 is het zover. De grote dag van Joris & mij.

In de bride-to-be-diary lees je wekelijks hoe ik me voorbereid op onze bruiloft. Deze week was het tijd voor een proefkapsel en make-up. En eindigde ik met mijn handen in het haar…

Trouwkapsel: “Ja, zo vind je het toch wel goed?!”
“Nou, je vindt het zo dus goed?!” vraagt de kapster. “Dan maken we een foto en kan ik het op je trouwdag precies zo doen. Dus” . Met één hand wenkt ze alvast haar assistente, die met een camera aan komt lopen.

Ongelukkig kijk ik in de kapspiegel voor me. Een treurig meisje met op haar hoofd geplakte krulletjes kijkt terug.

Nee, ik vind het helemaal niet goed. Ik vind hetgeen dat ik nu op mijn hoofd heb verre van goed, maar heb niet het gevoel dat we er uit gaan komen samen.

We begonnen dan ook al niet lekker, de kapper en ik.

Eerst was er onduidelijkheid over de af te spreken locatie. Toen we vervolgens een uur te laat begonnen, werd ik door haar assistente gedwongen om mijn haar te laten wassen en 2 uur onder een droogkap te gaan zitten.

Dat was niet zo heel erg geweest, als ze me eerst even gevraagd had wat ik mijn haren wilde laten doen.

Natuurlijk probeerde ik dat zelf wel uit te leggen –iets met natuurlijke krul, net gewassen en niet nodig om nog een keer…- maar dat kwam me alleen op zuchtjes en ‘lastige klant’ blikken te staan.

Dus gaf ik me over, liet braaf mijn haren wassen, ging onder de kap en wachtte ik 2 uur, totdat mijn haren weer precies zo zaten als toen ik de winkel binnen kwam.

Alleen iets platter. En vetter.

Vervolgens kon eindelijk worden begonnen met het creëren van een kapsel in mijn haar. Waarvan ik het eindresultaat nu dus in de spiegel zie.

Mijn haren zitten niet bepaald hoe ik me mijn ‘trouwkapsel’ had voorgesteld. Ik geloof dat ik het niet zo mooi vind, maar ik kan haar ook niet echt duidelijk maken hoe ik het dan wel wil. Ik had nog wel braaf een plaatje meegenomen, maar het eindresultaat lijkt niet op het plaatje.

Ik zucht en kijk hulpzoekend naar Mireille, die speciaal voor deze dag naar Nijmegen is gekomen om gezellig mee te gaan. Mireille kijkt een beetje beduusd terug.

Deze dag gaat helemaal niet zoals we ons een dagje bruidslook creëren hadden voorgesteld.

Het had misschien ook geholpen als mijn kapster iets uitgebreider met me had gepraat over mijn verwachtingen, hoe mijn jurk eruit ziet, etc, maar in plaats daarvan heeft ze haar communicatieve vaardigheden vooral losgelaten op haar schoonmoeder die op bezoek is.

Terwijl ik mijn look nogmaals in de spiegel bestudeer,  is de kapster al druk bezig om mijn kapsel vast te leggen met de camera.

Ze kan duidelijk niet wachten tot ze deze “Lastige Klant” de winkel uit kan werken.

En eigenlijk heb ik er zelf ook helemaal geen zin meer in.

“Ja, het is misschien wel goed zo..?” zeg ik dus aarzelend.

Misschien moet ik ook niet te kritisch zijn..? En vind ik het als ik thuis ben toch wel mooi?

d2ca9-101kapper

bron: evertkwok.nl

 

Trouwkapsel poging 2
’s Avonds app ik wat foto’s naar Samantha. “Ligt het nou aan mij.. Of is dit niet zo mooi?” vraag ik erbij.

Ik begin namelijk na vandaag zwaar aan mezelf en mijn beoordelingsvermogen te twijfelen.

“Nee, dat is niet zo mooi” , appt Samanta terug. “Sterker nog, dat kan ik ook wel voor je doen, maar dan gratis”.

Oke, duidelijk.

Gelukkig is mijn trouwjurkenmevrouw annex weddingplanner Donna erg meedenkend, en regelt ze een nieuwe proefsessie voor me. Dit weekend ga ik voor poging 2. Bij een andere haarstyliste.

Hopelijk begint zij niet gelijk over wassen en een droogkap.

Weten je beste vriendinnen eigenlijk niet het beste hoe je haar moet? Samantha aan het knutselen voor de bruiloft van onze vriendin Linda.

 

Geschreven door

6 Reacties

 • Marijke

  Ga maar lekker voor de herkansing, dit was idd geen match.En eigenlijk begon het al met een veel te lange wachtsessie met koffie in een soort van mega kop. Zo eentje waar geen eind aan komt en waar je vier keer van moet plassen.
  Ik weet zeker dat het goed komt met je haar! Dikke kus

  • krulletje86

   Hahaha nee het wilde allemaal niet echt he? Thanks voor het meegaan lieverd! Xx

 • marlene

  Aaah zo leuk die foto! Je hebt zulk prachtig haar, daar is iets veel mooiers van te maken. Als t zaterdag ook niet leuk is, gaan we samen wel oefenen ok 🙂 Maar t wordt vast super!!

  • krulletje86

   Ah lief! Dat is goed schat, als het nu niks wordt dan wordt jij mijn bruilofs haarstylist :D. Dikke kus!

 • Luc

  Succes met de volgende poging!

Geef een reactie