Working mom in coronatijd #1: Hi, that’s me

Het is half 2 smiddags. Buiten klinkt een grasmaaier, een klein zonnetje schijnt door het zolderraam naar binnen. Beneden krijst een kind. Of nouja, mijn kind. Lauren is het ergens niet mee eens en laat van zich horen. Kan ze goed, schreeuwen. Het lijkt verdorie net haar moeder.

Hallo allemaal! Welkom terug. Ik weet niet of ik dit tegen mezelf zeg of tegen jullie. Na een vrij lange radiostilte is beginnen met schrijven gekkig. Maar toch wilde ik het. Dus glipte ik naar boven, Wouter achterlatend met 2 kinderen (we hadden het wel even overlegd hoor, dat wel). Ik klikte wat rond op mijn site, paste wat dingetjes aan (‘De 30 jarige Maaike… haha, I wish) en toen staarde ik even naar een witte Wordpagina en besloot ik maar gewoon te gaan typen.

Omdat het lang geleden is dat we elkaar spraken leek het me wel leuk om jullie nog even bij te praten. Bij deze wat random facts over mij;

 1. Ik woon in een huis met een man en 2 kinderen. Jaja, dat wisten de trouwe lezers eigenlijk al. Maar omdat ik ook al blogde toen ik nog jong, wild en onbezonnen was vind ik het toch het vermelden waard.
 2. Ik ben ineens 33. Serieus, just like that. Je knippert één keer met je ogen en je bent geen ‘prille dertiger’ meer, maar gewoon een ouwe ploetermoeder die hard op weg is naar midden 30.
 3. Ik heb een keileuke baan als marketeer. Dat doe ik 4 dagen in de week, wat best veel is, maar ik heb er enorm veel plezier in.
 4. Ik vind mama zijn fan-fucking-tastisch. Dat is dus niet veranderd. Ik weet dat het saai is. Dat ik moet zeggen hoe zwaar en ingrijpend het allemaal is, want dat is het óók. Maar als je het mij vraagt is moeder worden zoiets speciaals, geeft het zoveel voldoening, liefde en plezier… Dat had ik nooit verwacht, dat het zo mooi zou zijn. Alhoewel ik er dus wel 4 dagen naast werk en ik die combi niet graag zou missen.
 5. Wouter is nog steeds een hele, hele, hele leuke man. Althans, dat zeggen ze. Als ik hem weer eens spreek op onze halfjaarlijkse date zal ik dat vast kunnen bevestigen… Grapje.  Ik houd superveel van Wout. Maar ook voor ons is tijd voor elkaar maken in dit hectische leven geen eitje.
 6. Net als de rest van Nederland zitten wij al wekenlang 24/7 op elkaars lip, nu met die Corona enzo. En hoewel ik de eerste week echt acute stress kreeg (hoe gaan we de kinderen bezighouden??) gaat dat verrassend goed. Het enige probleem is dat ik nu 4 dagen werk in 2,5 dag (en veel avonden) moet proppen, want een conference call en 2 kinderen combineren is gewoon alsof je aan het jongleren bent met kokend water. Het gaat mis, de vraag is wanneer.
 7. Ik heb echt enorm veel rimpels gekregen het afgelopen jaar. Eigenlijk de afgelopen jaren. Gewoon sinds ik moeder ben. Iedereen heeft het steeds over wat kinderen krijgen met je figuur doet, maar krijgen ook meer mensen er zo’n oud hoofd van?
 8. Ik ben stapelgek op drop en chocola. En cappuccino’s, taart, koekjes, hamburgers en… Eten. Ik houd dus van eten.

Anyway! So far, so good. En omdat het dus allemaal behalve buitenproportioneel druk gewoon erg goed gaat, gaan we de gekte nog verder compleet maken: baby 3 is on its way! Ja echt! Nog een keer zwanger!  ZO BLIJ MEE! En over hoe dat is, om nu weer zwanger te zijn met 2 rondrennende hummels en een Coronacrisis en een baan en een leven… Daar wil ik jullie weer in meenemen. Om weer schrijfzin te krijgen heb ik wel eerst wat emotionele shit moeten overwinnen. Misschien ga ik daar ook nog wel wat over zeggen. Ook mijn leven is namelijk niet altijd alleen maar zonneschijn. Grotendeels wel trouwens, ik voel me enorm gezegend! 🙂  Later meer!

Geschreven door

1 Reactie

 • Estelle

  Jeej! Je bent er weer ☺️ Ik kijk uit naar de rest 😃

Geef een reactie