Elf pleziertjes tegen een winterdepressie

Het is koud. Het is nat. Het is donker. Blijkbaar is het ineens herfst en ik ben er gewoon niet klaar voor. Ik wil niet dat het regent als ik naar mijn auto loop. Ik wil niet dat mijn auto dan KOUD is en pas warm wordt als ik al bijna op mijn werk ben. Ik wil geen dikke truien en ik wil niet in die winterjas.

“Volgens mij heb ik een winterdepressie”, klaag ik tegen Wouter. “Ik wil naar de zon”.
Maar onze geplande in-de-herfst-naar-de-zon vakantie is gecanceld omdat we een huis hebben gekocht, dus op die zon kan ik nog lang wachten.

Ik zal mijn vroeg intredende winterdepressie anders moeten oplossen. Gelukkig heeft de herfst, eerlijk is eerlijk, ook zijn leuke dingen. Voor mijn mede herfstbluesgenootjes,  elf pleziertjes om de herfst door te komen op een rij:

 1. Onder een dekentje op de bank met thee en chocola

Koud en vies weer is een prima reden om jezelf thuis op te sluiten. Op de bank met thee, chocola, een goed boek of slechte serie. Natuurlijk kan dat zomers ook, maar het grote voordeel van de herfst en winter is dat iedereen het doet. Dus mis je niks leukers, waar je eigenlijk moet zijn. Of is dat onzin? Ik kan in ieder geval beter niksen in de winter. Lekker.

 1. Heel lang bellen met een vriendinnetje

Nu de ongedwongen terrasavondjes en borrels tot het verleden behoren, verloopt mijn sociale leven weer iets meer via de telefoon. En als ik dan toch al onder dat dekentje op de bank zit, is een lang kletsgesprek ook wel heel gezellig. Een fijne bijkomstigheid: je hoeft er ook niet leuk voor uit te zien, dus het kan gewoon in huispak en sloffen.

Freddy de knuffelpoes

Op de bank met Freddy de knuffelpoes

 1. Nieuwe winterkleding shoppen

Vinden jullie winterkleding ook leuker dan zomerkleding? In de winter kan je meer kleding aan en dus ook meer combineren. Bovendien zijn de huidige pooltemperaturen het perfecte excuus om groots in te slaan. En de mode is leuk! Lange, warme vesten, enkelaarsjes en maxidresses met lange mouwen. Go get your net winter look! Word je gelijk vrolijk(er) van.

 1. Nadenken over je zomervakantie van volgend jaar

Als je op mij lijkt, zijn op dit punt van het jaar je vakantiedagen op (of je moet ze spenderen aan klussen in je nieuwe huis). Maar. Hoera! Volgend jaar ligt er weer een zee van mogelijkheden open! Dus maak jezelf gek met alle kansen die dit biedt. Rondreis langs de Westkust van Amerika? Backpacken in Thailand? Weer drie weken naar je allerlievelingscamping? De keuze is all yours.

Californië blijft een aanrader

Californië blijft een aanrader

 1. Dagje opwarmen in de sauna

De sauna is met dit weer fan-tas-tisch. Het is er warm (joh), gezellig (als je een vriendin meeneemt) en er is veel eten. Oftewel: mijn idee van een perfect uitje. Van een dagje sauna knap ik altijd helemaal op. Binnenkort ga ik weer..Ik zou er bijna een goed humeur van krijgen.

6.Een herfstig weekendje weg

Is een weekje zon, net als bij ons, geen optie? Een weekendje weg misschien wel. Wij hebben een weekendje Gent op de planning staan. Want van speciaalbiertjes, stoofpotjes en rondslenteren met een dikke sjaal om wordt de herfst vanzelf happy!

Twee jaar geleden gingen wij voor een herfstig weekendje naar Texel

Twee jaar geleden gingen wij voor een herfstig weekendje naar Texel

En als dat dan allemaal niet voor je werkt, kan je altijd nog…

 • Je misselijk eten aan die pepernoten die verdorie te vroeg in de winkel liggen, maar die ze er nu toch zijn ook wel gegeten kunnen worden
 • Je slechte humeur gebruiken om eindelijk bepaalde kutklusjes op te pakken (denk administratie of schoonmaak). Chagrijnig ben je toch al, maar het resultaat zou je kunnen opvrolijken
 • Nadenken over manieren om onder die jaarlijkse afschuwelijke kerstborrel van de oudtante uit te komen (dit voorbeeld is fictief).
 • Jeugdfoto’s van jezelf terugkijken (je ziet er nu gegarandeerd beter uit!)
 • Een bikini kopen: beter nu dan aan het einde van de winter, als je wit bent en vijf kilo bent aangekomen. En dan ben je er als de zon straks schijnt gelijk he-le-maal klaar voor.

Fijne herfst!

 

Geschreven door

2 Reacties

 • Harma

  Haha, dat helpt. 🙂 Fijne herfst!

  • Maaike de Vries

   Jeej fijn :). Jij ook,thanks voor je berichtje!!

Geef een reactie