Energize me! Mijn tien oppeppers voor de laatste wintermaand

Na al die winterse, donkere maanden is mijn energieniveau niet altijd wat het wezen moet. Dat vind ik maar niks, want ik ben nogal vatbaar voor energieën: van weinig of negatieve energie word ik chagerijnig, lusteloos en verdrietig.  Anderzijds kan ik helemaal opbloeien van zogenaamde ‘goede energie’. Dan gaat er een blije stroomstoot door me heen, ga ik stuiteren en is alles weer leuk en fijn.

Hoog tijd om op zoek te gaan naar good energy. Hieronder zet ik mijn ultieme energizers op een rijtje.

Maaike’s energize me top 10

1.Iets voor iemand kunnen betekenen

Een luisterend oor bieden, helpen bij het verven van muren in een nieuw huis of op het goede moment een lief kaartje sturen: kunnen helpen doet goed. Ik ben in het algemeen best attent, maar als ik zelf niet zo lekker in mijn vel zit schiet veel aandacht voor mijn liefdes er wel een bij in. Terwijl lief zijn voor anderen ook bijdraagt aan een beter gevoel over mezelf. Dus wat je noemt een win-win situatie!

2. Zichtbaar resultaat boeken

Resultaat boeken, dingen kunnen afstrepen, een doel bereiken: ik ben er dol op. Niet voor niks word ik in werkbeoordelingen vaak omschreven als ‘resultaatgericht’. Maar ook privé geven resultaten mij energie. Dus maak ik van de meest onzinnige dingen lijstjes (want dat streept zo lekker) en voel ik me blij als dat fotoalbum klaar is/de woonkamer schoon is/alle boodschappen weer in huis zijn. Check, check, check.

3. Een goed gesprek met openhartigheid, diepgang en verbinding

Als er iets is waar ik super happy van kan worden, is het van een avond met vriendin(nen) waarin we openhartig, eerlijk en kwetsbaar zijn. Waarin iedereen zich open durft te stellen en met elkaar verbonden voelt. De energie die zulke gesprekken opwekken maakt mij heel blij.

Bloemen

4.Betekenisvolle relaties met mensen om me heen

In het verlengde van de bovenstaande goede gesprekken: ik hecht heel veel waarde aan goede relaties met de mensen om me heen. Dat je elkaar respecteert, stimuleert en accepteert. Er voor elkaar bent als het nodig is, maar ook kunt lachen en gek doen. Bijzonder en waardevol.

5. Het overzicht bewaren

Van chaos word ik lamlendig, van orde in chaos scheppen word ik.. blij. Hoewel dingen ordenen eigenlijk helemaal geen hobby van me is, ben ik wel heel blij met het eindresultaat. Meer overzicht over alle to-do’s geeft me rust in mijn hoofd. Waardoor ik ook weer sneller leuke nieuwe dingen oppak. Dus toch maar eens door die berg administratie heen.

6. Snel kunnen schakelen

“Doe jij dit? Dan doe ik dat. En dan stemmen we zo even af hoe we dan verder gaan”. Ik ben een ongeduldig typetje en geniet er enorm van om snel tot actie te kunnen komen. Ik krijg energie van werken met mensen die ook zo zijn. Als je allebei aan een half woord genoeg hebt, snel met elkaar afstemt en dingen gewoon kunt regelen. Heerlijk.

7. Complimentjes krijgen

Vorige week liepen Wouter en ik een woonwinkel uit, toen hij opzij keek en zei: “Ik vind dat jij dingen altijd zo duidelijk kunt uitleggen. Echt knap!” . In mijn beleving waren de afgelopen twee uur vermoeiend en verwarrend geweest en had alles best wat sneller gekund. Maar toch ga ik helemaal glimmen dankzij Wouters oprecht gemeende complimentje.

Want natuurlijk ben ik, net als iedereen, vaak kritisch op mezelf en neem ik al mijn goede eigenschappen voor lief. Een complimentje zet alles weer even in perspectief. Ik ben immers ook in een aantal dingen gewoon goed!

Liefde als super-energizer

Liefde als super-energizer!

8.Doen waar je goed in bent

Zet mij in een dagenlange vergadering met zeurende mensen die helemaal niet het doel hebben om een stapje vooruit te komen en ik word doodongelukkig. Vraag me echter om een mooi verhaal te schrijven, een marketingcampagne op te zetten, een feestje te organiseren of om een vriendin met liefdesverdriet van advies te voorzien.. En ik bloei op. Doe waar je goed in bent en je energie level schiet omhoog.

Ook heel fijn: buiten zijn en schaapjes kijken

9. Blije, drukke muziek luisteren

Instant energy voor mij: harde, vrolijke, snelle muziek. En het liefst dan ook nog een beetje fout, denk aan Mr Policeman van Eva Simons ft.Konshens (ja, die namen moest ik opzoeken) en Get Busy van Jean Paul. Of Ramperen Ali B ft. Yes-R & The Partysquad. Love it. Volgens intimi heb ik een afschuwelijke muzieksmaak. Maar hey.. it Works for me!

10. Buiten zijn en bewegen

Hardlopen, paardrijden, dansen of bodybalance. I like to move it move it. Vooral samen met anderen, trouwens. Maar ook in mijn eentje op een paardenrug word ik gelukkig. Ik moet eerlijk zeggen dat slecht weer niet bijdraagt aan mijn sportiviteit (iets met thee, dekens en chocola). Maar daar gaat verandering in komen. Dus als jullie me willen excuseren, mijn hardlopenschoenen roepen..!
Waar word jij vrolijk en energiek van?

Geschreven door

Geef een reactie