Getrouwde vrouw #1: Welke 10 dingen maken pas getrouwd zijn leuk?

Ik ben alweer 2 maanden een Getrouwde Vrouw. ‘Hoe is dat nou, om getrouwd te zijn? Voelt het anders? ‘ vragen mensen me sindsdien geregeld. Dat is een goede vraag. Ja, het voelt anders. Het voelt volwassener. Echter. Ouder. Wijzer.. En leuker.

Welke tien dingen maken pas getrouwd zijn leuk?

1. Het kunnen hebben over “Mijn Man”
Jazeker, Mijn Man met hoofdletters. Ik merk dat ik best vaak over Wouter praat, ook tegen onbekenden. En waar je normaal dan als toelichting ‘mijn vriend’ toevoegt, moet ik het nu hebben over “mijn man”. Hoe bizar! Maar ook: hoe leuk.

2. My name is…. Mezelf voorstellen als mevrouw X
Sinds 23 mei heb ik een nieuwe achternaam. Daar moet ik nog heeeel erg aan wennen. Want hoe snel voer ik dat in? En waar? Moet ik nu ook zo de telefoon opnemen? Ben ik eigenlijk niet heel ongeëmancipeerd om zomaar mijn eigen naam aan de kant te gooien? Lastig, moeilijk. Maar toch: het geeft een bijzonder gevoel om formeel als “Meneer en Mevrouw X” door het leven te gaan.

3. Elkaar voorrekenen wat het je kost als je nu uit elkaar gaat
Dit is vooral leuk als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Owja, en diegene bent met het minste spaargeld op de bank.

4. Elke dag even gluren naar de glimmende ring om je vinger
Hij krijgt al krasjes, maar dat schijnt te horen.

5. Twinkel officieel welkom heten in de familie
Ook voor hem is het fijn dat hij nu geen bastaardkat meer is.

6. Dat je die irritante ‘wanneer gaan jullie trouwen’ vraag nu nooit meer krijgt
.. maar als ware missionaris wel aan anderen kunt stellen. Helaas blijkt onze getrouwde status nu een vrijbrief voor allerlei mensen om te informeren naar onze plannen op het gebied van kinderen, maar dat terzijde.

7. Dat we van het geld dat we kregen op de bruiloft een waanzinnig grote boxspring bed hebben gekocht
Hij komt volgende week binnen. Oow wat zullen wij heerlijk slapen.

8. Extra reden voor feestjes, zoals het vieren dat je al een maand getrouwd bent
Daarnaast blijven we natuurlijk ook gewoon vieren hoeveel jaar we al samen zijn (inmiddels 5,5), dus aan feestjes geen gebrek.

9. Mensen denken dat ik een oude,wijze, getrouwde vrouw ben
Onbekenden reageren anders als ze horen dat je getrouwd bent. Of is dat alleen mijn perceptie? Nou, ik ben erg blij dat ik eindelijk een keer serieus genomen word. Of anders dat Wouter zijn coolheid op mij afstraalt.

10. Schaamteloos doorkwekken over de bruiloft
Die zo mooi, fijn en super was. Binnenkort krijgen we de trouwfoto’s binnen. Dus als je deze niet wilt zien, blijf uit de buurt…

Geschreven door

4 Reacties

 • Estelle

  Hihihi en dan vooral nummer 3 zeker 😉 Wie mag Twinkel hebben? 😛

  • krulletje86

   Hihi dat wordt een co-ouderschap dan Stel 😀

   • Estelle

    Hahaha dat kunnen jullie hem niet aandoen 😉 Dan maar nog lang en gelukkig getrouwd blijven 😀 <3

 • Tinka

  hahaha, het is toch heerlijk om te kunnen zeggen jij bent van mij. Mogen jullie lang en gelukkig getrouwd blijven.

Geef een reactie