Het heft in eigen hand: als de droombaan niet naar mij komt…

Het is een regenachtige dinsdagochtend en ik hang achter mijn laptop. *klik* Vacature site. Ach, nog geen nieuwe vacatures. *klik* facebook, Ach nog geen updates sinds de laatste 5 minuten. *klik*, inbox, ach een nieuw mailtje! Ow, het is spam.

Morgen heb ik weer een gesprek op de planning, maar vandaag niet en ik ben verveeld. Dat ben ik de laatste tijd wel vaker: ik ben ongeduldig van het niks doen en wil graag mijn passie en creativiteit ergens in stoppen. Bij voorkeur in iets wat geld oplevert, zoals een baan. En dan het liefst een zogenaamde droombaan.

Maar zoeken naar een droombaan valt nog niet mee. Als sollicitant ben je sterk afhankelijk van het aanbod. En open sollicitaties zijn daarbij wel leuk, maar hebben me nog niet veel resultaat opgeleverd.

Daar komt bij dat ik zoek naar een speld in een hooiberg. Ik wil me in mijn toekomstige baan namelijk graag bezighouden met duurzaamheid, innovatie en marketing in de agro en food sector.Simpel gezegd ben ik geïnteresseerd in alle stappen die komen kijken bij het maken van ons eten, van de dierhouderij tot aan het voedsel dat uiteindelijk als consument op je bordje ligt. En dan bij voorkeur ook nog op een manier waarbij dierenwelzijn centraal staat. Met dat soort banen is het niet dik bezaaid (bestaan ze überhaupt?) en de kans is daarom groot dat ik uiteindelijk moet kiezen en of meer bij de dierlijke productie, of meer bij de (food)marketing of consument kant uitkom.

Dat geeft niet: of ik gelukkig word van werk hangt naast het onderwerp in grote mate af van het bedrijf, de sfeer, en de mate waarin ik “mijn competenties” kwijt kan.

“Maar”, denk ik bij mezelf.. “Ik wil hoe dan ook wel graag bezig blijven houden met alle aspecten van onze voedselketen.”

Al denkende scroll ik een beetje door mijn vorige blogs op krulletje.com en beland ik in mijn eigen samengestelde top 10 “Hoe houd ik solliciteren leuk”. Ik blijf hangen bij tip 8: “Dromen en denken in kansen”. Daarin beschrijf ik vrolijk dat het belangrijk is om je werkeloze status als een kans te zien en dat je zelf achter je eigen dromen aanmoet.

“Jeee “ Denk ik ineens bij mezelf..”Waarom neem ik niet gewoon het heft in eigen hand?”

Waarom ga ik niet zelf op zoek naar leuke praktijk voorbeelden over ontwikkelingen in de agrofood sector, en schrijf ik daar stukjes over? Ik praat graag met mensen, ik schrijf graag, heb best wat nuttige contacten. En het platform, in de vorm van mijn blog, heb ik al.

Ik kan bij innovatieve boeren op bezoek gaan. Ik kan praten met de mensen achter duurzame retail concepten. Ik kan schrijven over nieuwe initiatieven op het gebied van de afzet van producten en wensen van consumenten. Ik kan overal over schrijven wat me boeit en wat ik zelf wil!

Op die manier kan ik me, ongeacht de baan die ik krijg, blijven verdiepen in onderwerpen die ik boeiend vind. Het lijkt me, al zeg ik het zelf, een top idee. Nu nog op zoek naar bedrijven en initiatieven die een stukje waard zijn! Enthousiast borrelen direct de eerste ideeën bij me op. Hebben jullie leuke tips?

Geschreven door

4 Reacties

 • Estelle

  Wat goed dat je zo ook jezelf weer weet te inspireren! 🙂 Ben benieuwd wat eruit komt (en mocht ik een geniale tip bedenken laat ik het wel weten ;))

  • krulletje86

   Haha ik ben zelf ook benieuwd hoe dit gaat uitpakken! Ideeën genoeg, maar nog geen vast omlijnt plan. Maarja, the best way to do it…..;-)

 • Merel

  Hey Maaik! Leuk! Ik heb zelf op ECS (Leeuwenborch) een project gedraaid waarbij we innovatieve agri-mensen langsgingen (van zorgboerderij, tot snacktomaatjes, tot rozenkweker), als je er meer over wilt weten heb ik zeker contacten voor je! Liefs Merel

  • krulletje86

   Hee Merel, oeh dat is leuk! Daar wil ik zeker meer over weten, je hoort nog van mij :-). Liefs!

Geef een reactie