Hoe maak je me-time met 2 kleine kids (en baan, relatie en sociaal leven)

Mijn leven is op het moment best wel druk. Met twee kinderen, een baan, een sociaal leven en zeer slechte nachten, komt me-time echt op de allerlaatste plaats. SLECHT, I know! Mijn goede voornemen van dit jaar is dan ook: meer me-time. Want een ontspannen moeder is een blije moeder en blabla, je weet toch. Dus maakte ik dit lijstje, in de hoop dat ik daarmee naast jullie ook mezelf inspireer.

 1. De kinderdienst goed verdelen met je hubbie
  Kinderdienst? Ik bedoel diegene die naar boven rent als je de baby hoort piepen in de babyfoon. En dan juist ook als je samen thuis bent,  zodat je soms ook een avond écht voor jezelf hebt ipv dat je met een half oor naar de babyfoon ligt te luisteren.
 1. Ga in bad (of doe iets anders dat echt ontspant)
  Als je dan geen kinderdienst hebt, dan kan je lekker rustig en ongestoord in bad. Of een uur lang douchen zonder dat je dreumes probeert om de shampoofles leeg te drinken.  Van tuttelen in de badkamer wordt ik rustig, blij en ik ga er ook nog lekker van ruiken. Win-win dus.
 1. Doe regelmatig je telefoon, tv & Ipad uit
  Zo verleidelijk: in de uurtjes dat ik dan even niks hoef wezeloos naar de tv staren, nog snel even een nieuw regenpakje voor Lauren bestellen op de ipad of een vriendinnetje terugappen. Met een scherm voor mijn neus vliegt de tijd voorbij, maar ontspan ik ook niet echt. Dus probeer ik nu regelmatig de boel uit te zetten en in plaats daarvan een boek of tijdschrift te pakken. Geeft meer rust.
 1. Ga tijdens middagslaapjes op de bank liggen in plaats van de was ophangen
  Als je twee kleintjes hebt, zoals wij, heb je soms het geluk dat ze nog tegelijk slapen overdag. Dat is dus ook het moment om NIET, ik herhaal NIET, de was op te hangen, de vloer te dweilen, 10 onbeantwoorde appjes te beantwoorden of je werkmail te checken… Maar Het Moment om lekker op de bank te gaan liggen met thee en een tijdschrift. Omdat je nooit weet hoe lang ze slapen, moet je daarmee beginnen. En als het dan na een uur nog rustig is kan je eens gaan nadenken over die was, maar heb je in ieder geval even uitgerust voor de kermis weer begint.
 1. BLIJF SPORTEN
  Ja, in hoofdletters. En nee, ik weet het, daar heb je geen zin in want als je dan hebt gewerkt, gekookt, gegeten, gebadderd (de kids in dit geval), voorgelezen, omgekleed, knuffels hebt gezocht, spenen opnieuw hebt ingedaan, kleren voor morgen hebt klaargelegd en etensresten uit de gordijnen hebt verwijderd dan ben je MOE en wil je op de bank ploffen. Zo werkt het in ieder geval wel bij mij. Toch sleep ik mezelf één keer in de week naar de sportschool. Want na afloop voel ik me echt, echt beter dan ervoor.
 1. BLIJF MET VRIENDINNEN AFSPREKEN
  Ook deze met hoofdletters. Want vriendinnen zijn belangrijk. Ze snappen je, peppen je op, laten je lachen en geven je energie. En als ze dat niet doen, dan zijn ze geen vriendin. Dus ook al heb je daar geen tijd en energie voor: gáán.
 1. Accepteer dat het niet meer is zoals eerst
  Er zijn nu eenmaal fases in de leven waarin je weinig tijd hebt voor jezelf. Dat is ook niet erg. Het helpt mij goed om eraan te blijven denken dat de tijd die we nu als gezin besteden me ook veel energie geeft. Maar dat neemt niet weg dat ik (en waarschijnlijk iedereen) wel een soort basic level van me-time nodig heb. Dus probeer ik die ook te nemen. Want dan blijft het gezelliger voor allemaal ?.

 

Geschreven door

Geef een reactie