“Ik wil je namelijk iets vragen…”

Verloving

“Schat, luister je überhaupt wel naar wat ik zeg?!”

Geërgerd kijk ik opzij. Joris en ik lopen over een kronkelend paadje tussen weilanden met paarden door. Om ons heen strekken heuvels met bossen zich uit, in de verte kabbelt een beekje.

We zijn een paar daagjes naar de Ardennen. Nu ik ontheven ben van de sollicitatieplicht heb ik nog een paar weken vakantie voordat ik begin aan mijn nieuwe baan. Geld voor een fancy vakantie hebben we niet, maar Joris heeft een paar dagen vrij genomen en daarom zijn we nu in de Ardennen. Met een tent nog wel. Eigenlijk heb ik het niet zo op kamperen. Zoveel gedoe. Sinds kort zijn we echter in het bezit van een heuse “opgooi tent” , die letterlijk binnen 2 seconden staat, dus zijn we daar nu drie nachtjes mee weg. Toch wel heel erg relaxt, deze mini vakantie.

Het is zondagavond en we zijn na het eten nog een rondje aan het wandelen. We hebben vandaag al gewandeld, ijsjes gegeten en “gekookt” op ons één pits gasding. Daarna wilde Joris ineens nog een keer wandelen. Vrij uitzonderlijk, want hij houdt helemaal niet van wandelen, laat staan twee keer op één dag.

Een beetje vreemd dus. En hoewel het zijn eigen idee was, is de wandeling tot nu toe ook niet erg sfeervol. Joris is al enkele uren buitengewoon stilletjes en lijkt met zijn gedachten mijlenver weg.

Terwijl ik juist een goed gesprek probeer te voeren. Over De Toekomst enzo.Toen ik aan het solliciteren was, stonden onze privé plannen ook op een laag pitje. Nu heb ik echter weer werk en ook zin om toekomstplannen te maken. Ik probeer ons gesprek dus op onderwerpen als vakantielanden, bruiloften en huizen kopen te krijgen, maar ik krijg zeer weinig respons. Misschien moet ik beter mijn best doen.

“Ja weet je, ik zat dus te denken..” Begin ik opnieuw. Maar wederom luistert Joris totaal niet. Sterker nog: hij is ineens gestopt met lopen en staart naar de rivier die langs het pad loopt.

“Kom”, onderbreekt hij me. “Ik wil even bij het riviertje kijken”.

Licht verontwaardigd – Dit gesprek verloopt niet zoals gewenst- loop ik schoorvoetend achter hem aan. Waarom Joris nu ineens naar de rivier wil is me een raadsel. Het is een prachtige rivier, maar die hebben we vanochtend ook al gezien.

Bij de oever van de rivier kijken we even samen naar het snel stromende water. “Heel mooi hoor, maar je luistert dus helemaal niet naar me”, mok ik . “Ik probeer met je te praten…”

“Ja”, onderbreekt Joris me. “Volgens mij wordt het tijd dat we wat minder praten en gewoon eens wat gaan doen”.

Ik kijk verrast op. Joris is een kwartslag gedraaid en staat nu recht voor me. Gek genoeg ziet hij er ineens een beetje zenuwachtig uit. Al pratend wriemelt hij met één hand aan zijn broekzak.

“ En daarom wil ik jou iets vragen..”

Ik kijk hem ongelovig aan. Mijn hoofd registreert wat er gebeurt, maar ik kan nog niet echt bevatten wat Joris aan het doen is.

“Lieve Maaike.. “ Joris gaat op één knie zitten en houdt een doosje naar me op. “Wil je met me trouwen?”

En daar, in de Ardennen, tussen de bossen en de stromende rivier, op een totaal onverwacht moment, krijg ik een aanzoek. Van de liefde van mijn leven, met wie ik zielsgraag de rest van mijn leven wil delen.

“Natuurlijk wil ik dat” , zeg ik ontroerd en ik val Joris om de hals. We knuffelen, lachen, doen de ring om – wat mooi & precies de goede maat- en staan daar even. Te verwerken dat we verloofd zijn. We grijnzen naar elkaar. Verloofd! Wat eng, mooi, leuk, spannend, volwassen..!

“Wat erg, nu heb je me gevraagd terwijl ik alleen maar liep te zeuren”, zeg ik beschaamd.

Joris schudt zijn hoofd. “Ach schat ,geeft niet, ik luisterde toch niet” grijnst hij. “Ik had het veel te druk met bedenken waar ik nou toch DE vraag kon stellen…”

Soms is het toch wel prettig dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen.

Jeej, we gaan trouwen!!!

10517688_10202982371654927_7515568608426184891_n

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door

18 Reacties

 • Emma

  Oooooh wat lief zeg! <3 En wat een heerlijk romantische manier om dat te vragen 😀

  • krulletje86

   Haha ja he Emma, arme Joris, heeft ook wat te stellen met een vriendin die constant zijn zoektocht naar ‘het moment’ verstoort ;-). Maar het is gelukt <3

 • callitsonja

  Gefeliciteerd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xxx
  En veel succes met je nieuwe baan.

 • Estelle

  Yeah, mevrouw soon-to-be B. 😀 Gefeliciteerd meis, geniet van het mooie gevoel! 🙂

 • Deborah Hamar

  Yes!! Gefeliciteerd.
  Prachtige ring!!

  • krulletje86

   Hee Deborah, dank je wel!! Vind ik ook, echt een ring voor mij! Lekker blingie, heerlijk :D.

 • Andrea

  Van harte!

 • Harma

  Wow, gefeliciteerd! Ook nog met je baan!

  • krulletje86

   Dank je wel Harma! Ja wat een hoop leuk nieuws he allemaal? Ben er zelf ook nog steeds van onder de indruk 🙂

 • marlene

  Zo romantisch ^.^

 • clara

  Prachtig verhaal, prachtig landschap, prachtig aanzoek, prachtige ring, kortom: Van harte GEFELICITEERD! Het zei jullie gegund! Ik wens jullie ontzettend veel goeds samen en vooral dat jullie nog heel erg lang van elkaar mogen genieten. Je hebt het goed getroffen met Joris! 😉

  • krulletje86

   Ah wat lief, dank je wel!! Ja ik heb het enorm getroffen met mijn Joris! 🙂

 • Diana

  Wauw! Wat een mooi nieuws! Gefeliciteerd!

  En ineens, een paar maanden later, heb je een nieuwe baan en zijn jullie verloofd.. Wat een rijk gevoel moet dat geven. Geniet ervan!

  • krulletje86

   Dank je wel Diana, zeker een heel rijk gevoel! Echt fantastisch!

Geef een reactie