Het 2014 van Krulletje: reizen, solliciteren en goede voornemens

Het is bijna 2015 en zoals dat hoort, ben ik nu dus mijn zonden van 2014 aan het overdenken.

Gelukkig vallen ze reuze mee. Sterker nog: 2014 was een geweldig jaar. Het jaar waarin ik samen met Joris de wereld verkende en daarna zelf op zoektocht ging in sollicitatie land. Het jaar waarin ik mezelf beter leerde kennen, dromen waarmaakte, leefde en lachte. Het jaar waarin ik merkte dat het leven ook zonder mijn papa doorgaat, en waarin ik nog beter doorkreeg wie belangrijk voor mij zijn.

En niet te vergeten.. Het jaar waarin grote liefde Joris mij ten huwelijk vroeg!

Ja, er is dit jaar meer dan genoeg om dankbaar voor te zijn. Grappig genoeg kan ik 2014 bijna exact opknippen in 3 delen: de periode van reizen, de periode van solliciteren en de periode van nieuwe start, met baan en trouwplannen. Kijken jullie nog één keer mee terug?

Januari-maart 2014: Droomreis

Ach ja, die reis. Wat was onze reis een goed idee. Als afsluiting van verdrietige jaren. En als symbool voor een nieuw begin. En natuurlijk gewoon als excuus om 3 maanden lang heerlijk te eten, cocktails te drinken, rond te slenteren en te GENIETEN. Van deze periode wil ik vooral onthouden dat..

 1. …Ik me overal ter wereld thuis kan voelen, zolang ik maar met Joris ben.
 1. ….Even alles loslaten en uit het dagelijkse leven stappen is helemaal niet zo eng of moeilijk als het lijkt

Wat kregen we veel vragen voordat we gingen. “Waarom willen jullie dat?” “Kan dat wel met geld?” “wat doen jullie dan met het huis? Auto’s? Kat? Verzekering? Planten?” “Maar vind je dan ooit nog wel werk, als je zo’n gat in je CV hebt? “ “Ga je thuis dan niet vreselijk missen? “

En ja, 3 maanden weggaan is inderdaad een hoop geregel. En soms ook wel eng. Maar ook heel erg de moeite waard. Doe wat je hart je ingeeft en alles komt vanzelf op zijn pootjes terecht. En anders heb je vast een boeiende tijd gehad ‘while trying’.

IMG_4138

 1. … Je meer ziet als je reist zonder plan

We hadden voor die 3 maanden reis geen vastomlijnt plan. Geen planning. En wat was dat fijn. Ik dacht vooraf nog wel eens dat we zonder planning nergens terecht zouden komen, maar niks was minder waar. Als je een planning los durft te laten en per dag bekijkt wat je wil doen, geniet je meer, zie je meer, sta je meer open voor nieuwe ervaringen. Bij onze volgende reis wil ik het weer zo doen.

IMG_5033

 1. ..Ik thuis belachelijk veel spullen heb die ik zelden gebruik

Drie maanden leven uit een koffer leek me een ramp. Ik had nooit kunnen raden dat het ontbreken van veel keuze me juist enorm veel rust gaf. Dat ik het heerlijk vond om alles wat ik nodig had, in één backpack te kunnen stoppen. Lekker overzichtelijk. Weinig gedoe.

Eenmaal thuis keek ik mijn ogen uit naar alles wat ik nog in mijn kast had hangen. Wauw, wat heb ik eigenlijk veel zooi… Ondanks dit inzicht blijf ik ook een Shopping Queen, dus er blijven gestaag kleren bij komen. Maar ik doe nu wel makkelijker oude dingen weg. Probeer mijn kast leger te houden. Minder tijd kwijt aan kleren kiezen, meer tijd voor leuke dingen.

 1. ..Ik gelukkig word van schrijven

Met de reis, begon ook mijn reis blog. De voorloper van Krulletje. Ik wilde graag met korte, anekdotische verhaaltjes onze vrienden en familie mee laten reizen. En wat vond ik het leuk om alles op te schrijven. Ik kliederde van alles in mijn schriftje, en elke week zochten we dan smoezelige internetcafeetjes op zodat ik een verhaaltje online kon zetten. In het begin zat ik met zenuwen te typen. Want zat ons thuisfront wel te wachten op dat geklets van mij?

Maar elk verhaal dat online ging leverde leuke reacties op, de mij het zetje gaven om door te gaan. Met woorden en plaatjes probeerde ik onze belevenissen te vangen en mensen mee te laten reizen. En ik realiseerde me dat ik het schrijven zowel voor de mensen thuis, als voor mezelf deed. En dat ik misschien toch een klein beetje schrijftalent heb.

Wat ik op reis trouwens ook nog heb geleerd: Koeientong is niet te eten; Op Argentijnse boerderijen zijn hele grote enge insecten; Braziliaans lijkt niet op Spaans; Je krijgt in het vliegtuig in (Zuid) Amerika gratis allemaal lekkere koekjes en drinken; In San Francisco zijn veel zwervers.

April-juni 2014: Getting the job

Eenmaal back home wachtte het echte leven weer. Joris trok zijn pak weer aan en ging de auto in op weg naar kantoor, en ik ging op banenjacht. Over de praktische kant van het solliciteren heb ik genoeg geschreven. Wat me gevoelsmatig erg bijstaat, is dat ik, ondanks de onzekerheid en frustraties als dingen niet goed liepen, ook heel erg van het solliciteren heb genoten. Dat ik netwerken, brieven schrijven en gesprekken voeren ontzettend leuk vind. En het opschrijven van deze ervaringen al helemaal.

Dat ik na de reis de stap heb genomen om Krulletje op te zetten, is een ontzettende motivatie voor mij geweest om te blijven schrijven. En om lol te houden in het solliciteren. Geregeld dacht ik als het weer eens misliep: “Balen.. Maar er zit in ieder geval een goed verhaal in!”.

Dus die paar maanden zonder werk waren zo slecht nog niet. Eigenlijk vond ik het heerlijk. Heerlijk om mijn eigen tijd in te kunnen delen, om mezelf te motiveren en zelf te kunnen bepalen wat ik deed. Ik heb voor mijn gevoel ook in de werkloze periode heel veel geleerd. Bijvoorbeeld dat je altijd zelf de keuze hebt om dingen op te pakken die je leven de moeite waard maken.

… Als dat geen mooi inzicht is?

En als dat allemaal niet lukt, doe dan het volgende als sollicitant: Investeer in de relatie met je kat; Zorg dat je minimaal 3 mensen hebt die je altijd kan bellen als je zwaar gefrustreerd bent; Laat je  inspireren maar niet deprimeren door lotgenoten; Geef jezelf regelmatig een peptalk; Drink lekkere koffie (het kan het hoogtepunt zijn van je dag).

Juli-december 2014: Back to work & Bride to be

In juli werd ik zowel een baan als een verloofde rijker. Heel erg leuk, maar de eerste werkende maanden moest ik weer even zoeken naar de balans tussen werk en privé. Ook blog technisch gezien. Want nu het sollicitatie onderwerp verleden tijd was, had ik een beetje een writers block. Er gebeurde genoeg in mijn leven, maar waar kon ik wel en niet over schrijven? Ik heb regelmatig werk situaties die ik dolgraag zou beschrijven, maar gevoelsmatig kon ik dat niet maken. Te tricky. Wat als werkrelaties ze lezen?
En wat kan ik schrijven over trouwen? Wat kan ik wel en niet verklappen, hoe interessant vinden mensen dat?

Zulke twijfels maakt schrijven lastig. Maar nu, tegen het eind van 2014 aan, ga ik een paar goede voornemens te doen. in 2015 wil ik…

 1. Een rubriek aan mijn blog toevoegen. In een wekelijke Bride-to-be- diary kunnen jullie meelezen en aftellen naar onze Big Wedding.
 2. Meer aandacht besteden aan mijn passies: dierenwelzijn, marketing en innovatie en me hierop te blijven ontwikkelen naast mijn baan. Misschien door mijn rubriek Innovatie in Agri&Food nieuw leven in te blazen. Of door ervaring op te doen als blogger of redacteur of (social media) marketeer voor een leuke stichting of goed doel.
 3. Een nieuw paard zoeken om op te rijden (en niet steeds bijna af te vallen)
 4. Nog meer leuke dingen doen met onze meest dierbare vrienden& familie. En blijven bloggen over mijn leven. Over de kleine, gekke, mooie dingen. Die het leven de moeite waard maken. Misschien in de vorm van een wekelijks lijstje hoogtepuntjes?
 5. Krulletje meer bekendheid geven en uit de kast komen als semi anonieme blogger. Want dat gedoe met die onherkenbare foto’s ben ik zat. Ik ben best trots op Krulletje. Dus vanaf nu: meer foto’s en meer persoonlijkheid erin. Want dat is wat Krulletje, Krulletje maakt. En wat Maaike, Maaike maakt.

En tot slot, en op het gevaar dat dit nu op een Oscar uitreiking begint te lijken.. Wil ik jou bedanken. Dank je wel lieve lezer. Dat jij naar Krulletje.com komt. En mijn verhaaltjes leest. Dat je ze blijkbaar leuk, gek, vreemd of fascinerend genoeg vind om hier terug te blijven komen.

Ik hoop dat ik je soms kan laten lachen, soms kan ontroeren, en soms ook kan inspireren. Inspireren om bepaalde keuzes te maken, om te leven, om dingen gewoon te DOEN. Want het leven is soms grillig en je hebt niet altijd de tijd die je denkt te hebben. Dus waarom zou je wachten?

Doei allemaal, tot volgend jaar!

En wat ik dit jaar NIET ga doen: Op mijn werk praten over kinderen; Tegen Joris zeuren (behalve als ik gelijk heb); Altijd denken dat ik gelijk heb;  Besluiten dat ik eigenlijk toch liever in Las Vegas had willen trouwen; Stressen dat ik te dik of dun word voor mijn trouwjurk; Te dik of dun worden voor mijn trouwjurk; Twee zakken chocoladepepernoten achter elkaar opeten.

Geschreven door

6 Reacties

 • Estelle

  😀 😀 en heel veel krulletje blogs schrijven! Alsjeblieft? 😉

  • krulletje86

   😀 Haha ja ga ik zeker doen lieverd! Dank je wel dat jij mijn allergrootste en trouwste fan bent! <3

 • Maartje

  Wat een mooie afsluiting van 2014 en mooi begin van 2015! Altijd heerlijk om te lezen en ik verheug me weer op de volgende. 🙂

  • krulletje86

   Leuk om te horen Maartje, super leuk dat je altijd meeleest! 🙂 X

 • marithilarius

  Prachtig die reis foto’s 😀 En super leuk zo’n nieuwe rubriek, ik hou van bruiloften <3

  • krulletje86

   Thanks Marit! 😀 Haha, is bruiloftsfotografie niks voor jou? 😉

Geef een reactie