Mijn Netwerk en de LinkedIn etiquette

Goed. Ik heb dus toch geen fantastische baan in mijn schoot geworpen heb gekregen en dat betekent… Dat ik weer aan de bak moet.

Omdat ik de afgelopen weken alle geijkte dingen, zoals vacature sites aflopen en mensen bellen al heb gedaan, lijkt het me nu tijd voor een iets grootsere actie. Ik ga mijn werkloze status communiceren aan Mijn Netwerk.

Mensen doen altijd heel gewichtig over Hun Netwerk. Dat snap ik wel: het is best cool als je allemaal belangrijke mensen ‘kent’. Vooral als ze je dan ook nog leuke banen kunnen bezorgen.
Ik ben dan ook erg tevreden met het feit dat Mijn Netwerk zich in mijn werkzame jaren bijzonder goed heeft ontwikkeld. Een blik op LinkedIn leert me dat ik op dit moment maar liefst 460 mensen “In Mijn Netwerk”heb, om nog maar niet te spreken van mijn 123 volgens op twitter. Omdat velen van hen werkzaam zijn in mijn branche, de agrofood sector, biedt dat in theorie dus ongekende mogelijkheden.

Ik besluit Mijn Netwerk onmiddellijk op de hoogte te stellen van mijn werkzoekende status. Eigenlijk vind ik dat niet zo leuk, want expliciet zeggen dat je OP ZOEK bent naar werk klinkt toch een beetje wanhopig. Maar goed: naast de telefoon wachten tot mijn recruiter terugbelt kan wel eens een langdurige exercitie worden. ‘Bovendien kunnen mensen pas aan je denken als ze weten dat je beschikbaar bent’, spreek ik mezelf streng toe.

Dus pruts ik wat met een geniale tekst, bel nog even met oud-collega en vriendin Jackie voor wat goede tips en slinger dan mijn “JOEHOE IK ZOEK WERK” oproepje via LinkedIn en twitter de wereld in.

-Ow werkgevers en spannende banen, kom tot mij! –

De uren erna check ik elke 5 minuten LinkedIn. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik verwacht, want de etiquette rondom status updates op LinkedIn is voor mij een beetje een grijs gebied. Mag ik verwachten dat Mijn Netwerk mijn status ‘interessant vindt’, het equivalent van “like’ op facebook? Of doe je dat niet als jezelf respecterende pro? En een bemoedigende reactie zou ook wel gezellig zijn. Of mag dat niet op LinkedIn, gezellig?

Vooralsnog blijft het deprimerend stil. En stil. Jeetje wat sip. Ik krijg er allemaal waanideeën van. Inmiddels hebben toch al heel veel mensen mijn bericht gelezen. Waarom zeggen ze dan niks? Mijn Netwerk doet helemaal niet aardig. Volgens mij leest Mijn Netwerk mijn berichtje en denkt het ‘HAHA weer een werkloze, ik heb lekker wel werk!. Of misschien is Mijn Netwerk druk met andere dingen, zoals.. Werk. Zij wel.

Als ik na 2 uur nog 0 reacties heb, ga ik pruilend wat anders doen.

Savonds kijk ik nog een keer. Ja! Mijn Netwerk is tot leven gekomen! Ik heb wat ‘likes’ en een lieve reactie van een oud collega. En mogelijk nog interessanter: een berichtje van iemand uit Mijn Netwerk dat ik ‘hem moet bellen’. Spannend….

 

 

Geschreven door

2 Reacties

  • Estelle

    Hihi ja Netwerken zijn maar rare dingen! 😉 Maar met die van jou en je skills kom je er wel!

  • Deborah Hamar

    haha ja linkedIn is inderdaad een beetje grijs gebied. Ik zit er zelf ook op. En heb al wel via het netwerk een opdracht of twee gehad. Dus het werkt wel. Maar ik vind het een groot grijs gebied…
    Hopelijk vloeit er wat moois voor je uit!

Geef een reactie