Naar de sportschool: “Zoo , jij zat er helemaal doorheen he?!”

Sinds enkele weken rijd ik geen paard meer, dus moest ik naarstig op zoek naar een nieuwe hobby. En omdat ik prachtige trouwjurk heb besteld -Had ik eigenlijk al verteld dat ik een trouwjurk heb uitgezocht? Hij is echt waanzinnig, maar ik mag er *uiteraard* niks over zeggen (zo vervelend) –  waar ik over een half jaar in moet passen, viel de keuze op de sportschool. Zo’n hippe, met lesjes.

Een klein nadeel is dat ik er een enorme hekel aan heb om in mijn eentje naar een nieuwe sportschool te gaan. Al die zwetende, gespierde, imponerende sportmensen met hun strakke pakjes en spierbundels… Ik weet het niet. Het heeft iets intimiderends.  Hoewel ik zelf ook niet buitenproportioneel dik of asportief ben, word ik toch onzeker van de sportschool. Zeker als ik dan dus ook nog zo “Die Nieuwe” ben.

bron: Loesje.nl

Maar goed, ik moest er toch aan geloven, dus woensdagavond sleepte ik me met lood in mijn schoenen naar een proefles bodypump. Ik weet niet echt wat dat is ,bodypump, maar in de omschrijving stond iets over ‘hoog energieverbruik’ en ‘opzwepende beats’, dus dat leek me wel wat. Klinkt als laagdrempelig bewegingen maken op muziek met niet intimiderende huismoeders, heerlijk.

Bij het betreden van de zaal waar bodypump wordt gegeven valt mijn oog echter op iets vreemds. In de zaal zijn allemaal mensen druk bezig met het sjouwen van allerhande materiaal. Ik zie steps, matjes, halters en enorme gewichten. Ook zie ik verontrustend veel.. Mannen.

In mijn hoofd beginnen alarmbellen af te gaan,maar ik laat me niet kennen en loop doelbewust af op een vrouw die vooraan staat (omringd door halters) en klaarblijkelijk de sportjuf is.

“Hoi” zeg ik schuchter – schuchter ja, dat doen sportscholen met me-. “Ik ben nieuw hier en ik kom een proeflesje volgen”.

De vrouw kijkt me vreemd aan. “Nou dat is hartstikke leuk voor je schat, maar waarom kom je mij dit vertellen? “zegt ze met een plat Nijmeegs accent.

Niet de sportjuf dus. Oeps.

Gelukkig is mevrouw niet-de-sportjuf wel behulpzaam en begint ze enthousiast spullen te verzamelen, waardoor ik even later in een berg van door halters en enge gewichten bij een matje sta.

Argwanend bekijk ik de verzameling schijven, terwijl allerlei sombere gedachten door mijn hoofd vliegen. “Hoe zwaar is dat? En wat moet ik ermee? Ik haat gewichten en halters. Ik wil naar huis. “

Voordat ik kan vluchten arriveert de echte sportjuf echter en kunnen we beginnen.

En hoe.

Iedereen komt hier blijkbaar vaker, want de muziek is nog niet begonnen of men begint massaal met halters te zwaaien. Onder bemoedigende brullen van de sportjuf liften we ijzeren staven, doen squads en zwaaien met gewichten alsof het een lieve lust is .

Ik zwaai en squad braaf mee en heb er zelfs wel een beetje plezier in. Na een kwartiertje beginnen met spieren echter wat te protesteren, waardoor ik bijna een enorm gewicht dat ik boven mijn hoofd moet zwaaien bijna in mijn nek laat kletteren.

De sportjuf ziet het ook. “Neem jij maar 1 kg!” Roept ze in haar microfoon terwijl ze vrolijk met haar enorme halter zwaait . Hmpf.

Na een half uur trilt mijn hele lichaam en sta ik te zwaaien op mijn benen. Na 45 minuten heb ik zwarte vlekken voor mijn ogen en als de juf de les afsluit, lig ik hyperventilerend op de grond. Al mijn spieren branden en krampen en roepen ‘NEE HOU OP’.

Na de les komt juf even napraten. “Zoo, jij zat er aan het eind helemaal doorheen he!” zegt ze bemoedigend. “Maar je bouwt dit snel op hoor. Je zal morgen alleen wel spierpijn hebben!’

Morgen? Hoezo morgen? Ik verga nu al van de spierpijn en heb geen idee hoe ik ooit nog thuis moet komen. Nog nooit leek een kilometer fietsen zo ver.

Maar terwijl ik langzaam al die dodelijk zware gewichten terughang en naar de uitgang strompel, voel ik me toch wel goed.

Heerlijk dat sporten. Volgende week weer. Alleen wordt het dan een lesje ‘Low impact body balance’.

 

bron: www.deskepsis.nl

Geschreven door

4 Reacties

 • Estelle

  Hahaha ik zie het al helemaal voor me! Pas maar op dat je trouwjurk straks niet te groot is 😉

  • krulletje86

   Haha ja dat is ook nog een potentieel risico.. :D. Lastig hoor, dat een half jaar van te voren bestellen! 😉

 • Marijke

  Blaah, Maaike. Vreselijk die sportscholen. Wel heel stoer van je. Niet teveel spierbundels krijgen hoor. Dat is ook eng. Dikke kus Marijke

 • Twinkel time #1 Dansen in de file, “can I take your picture?” en gebloemde jumpsuits | Jong en ondernemend
  16 augustus 2015 - 12:07

Geef een reactie