She’s a lady! Waarom het leuk is om te weten dat ons meisje een meisje wordt

We weten het inmiddels al een paar weekjes: “Wat we krijgen”. Ja goed, een baby ja. Maar niet zomaar een baby: een meisje wordt het! Sinds we weten dat de kleine in mijn buik een dame is, lijkt de zwangerschap nog echter. Het maakte me echt, echt niet uit en ik had ook echt, echt geen voorgevoel (Nouja, als ik al iets dacht dan was het dat ik een jongen ging krijgen), maar nu we het weten ben ik ineens veel bewuster bezig met haar komst.

Weten én rondvertellen dat we een meisje krijgen is leuk! Onder andere om deze 8 redenen:

 1. Ik kan los met de roze kleertjes
  Echt hè, hoe cliché? Een losgeslagen aanstaande moeder die zich scheel koopt aan roze kleertjes. Tot nu toe val ik wel mee, maar de dag nadat we wisten dat mevrouw een mevrouw wordt kocht ik wel gelijk dit allerliefste rompertje. TE LIEF.

 1. We kunnen ons niet per ongeluk verspreken
  Als ik iets heel,heel,heel leuk vind, wil ik het graag aan iedereen vertellen. Dus het was voor ons meteen duidelijk als we het geslacht vooraf wilden weten, we dit ook direct wereldkundig zouden maken. Het leek me ZO moeilijk om het anders nog ruim 20 weken stil te houden. Ik zou me geheid gaan verspreken, dus ik ben blij dat ik het nu lekker van de daken af mag schreeuwen.
 1. Vrolijke vogeltjes en bloemen op de kinderkamer
  Nee nee, niet de hele kinderkamer wordt roze. En bij een jongen was het ook niet alleen maar blauw geworden. Maar toch vind ik het leuk om de styling van het kamertje aan te passen op de komst van onze gup. Het kamertje is nog niet klaar, maar het wordt iets vrolijks met mintgroen, roze en vogels en bloemen op de muur. De basic witte meubeltjes zijn al aangeschaft!
Kinderkamer in de maak

Kinderkamer in de maak

 1. Nu kunnen we echt een naam gaan kiezen
  Nadenken over namen vond ik best lastig zolang ik niet wist wat ‘het werd’. Natuurlijk hadden we al wel wat opties in het hoofd, maar nu we weten dat we ons op meisjesnamen moeten richten maakt dat de zoektocht naar De Perfect Naam een stuk makkelijker. We zijn er al zo goed als uit. Alhoewel, die optie nummer 2 blijft toch ook mooi…;-)
 1. Haar alvast een koosnaampje geven
  Zoals gezegd ben ik niet zo goed in het stilhouden van leuke dingen. En nu we dus  bijna uit de naam zijn, merken Wouter en ik dat we haar ook al zo beginnen ze noemen als we samen zijn. Ho, slecht plan! Die naam moet namelijk wel geheim blijven totdat ze er is. Daarom hebben we een tijdelijk roepnaampje in het leven geroepen: Mimi, afgeleid van Mini Me. Als we over onze baby praten, heet ze Mimi. Hihi.
 1. Haar potentiële BBF’s selecteren
  Meisjes zijn in! Om ons heen hebben heel veel vrienden inmiddels een dochter. Leuk, overal potentiële BBFjes voor onze prinses! Al zal ze vast later besluiten alleen maar vrienden te willen worden met zelf uitgekozen buurjongetjes, want zo werkt dat natuurlijk. Maar zolang ze er nog niet is heeft ze ook nog geen eigen mening, dus kan ik lekker fantaseren hoe ze best friends wordt met alle meisjes van mijn best friends. En later kan trouwen met dat ene leuke zoontje.
 1. Fantaseren of ze een wipneusje krijgt of een krullenkopje

Ik was zelf trouwens als baby de eerste tijd hartstikke kaal

Wordt het een meisje met krullen, net als mama? Of krijgt ze het mooie dikke steile haar van Wout? Krijgt ze mijn wipneus, zoals nu al een beetje te zien leek op de echo? Wordt ze buitenproportioneel lang, of zal dat wel loslopen? Nu het niet meer ‘baby’ is maar ‘meisje’, denk ik daar meer over na. Ik kan me eigenlijk nog totaal geen voorstelling van haar maken. Leuk om over te fantaseren. Ik was zelf trouwens als baby de eerste tijd hardstikke kaal..

 

 1. Wordt het een pittige tante of een lief popje?
  En dan hebben we natuurlijk het karakter nog. Wouter was een engeltje vroeger, als ik de verhalen mag geloven. Ik was een eigenwijze driftkop. Wat gaat Mimi worden? Stiekem ben ik soms wel een beetje bang dat ze een kleine draak wordt. Ik weet niet of ik dat wel aankan hoor, een driftige peuter. Of gaan die dingen met je eigen kind straks vanzelf? Ach, hoe ze ook wordt, ze wordt vast leuk! En anders kunnen we haar vast wel ergens inruilen? (Nee hoor Mimi, dat is een grapje).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door

Geef een reactie