Sollicitatie marathon: de ontknoping

Ik pak de telefoon. Mijn hand trilt terwijl ik de cijfers intoets. Tweemaal, driemaal gaat hij over, dan hoor ik een zware mannenstem.

“Dag Rick”, zeg ik moeizaam. “Zoals afgesproken wil ik graag reageren op jullie voorstel. Jullie hebben me een prachtig aanbod gedaan en ik heb er goed over nagedacht… Maar ik ga het niet doen.”

Ho. Stop. Wacht. What?!?!

Voor mijn neus ligt een brief. Met een aanbod. Het bedrijf waar ik De Andere Vrouw tegenkwam wil me in dienst nemen. Biedt een riant salaris. Goede voorwaarden. Leuke baan.

En ja, inderdaad, dat heb ik zojuist afgeslagen.

Waarom? Ben ik gek geworden? Is de sollicitatie stress me naar het hoofd gestegen?

Nee, de wereld is gek geworden. Na ruim drie maanden zweten en ploeteren. Na 25 verstuurde brieven, 8 gesprekken bij bedrijven, 4 met recruiters, 4 meeloopdagen en oriënterende bezoekjes, ontelbare telefoongesprekken. Na tig kopjes koffie, bezoekjes en balletjes opgooien. Na afwijzingen, vreugde en tranen.. Kwam de sollicitatie gekte eind vorige week tot een hoogtepunt.

Twee bedrijven wilden me. Precies tegelijk.

En dus zeg ik nu nee tegen een baan waar ik op elk ander moment zeker ja op had gezegd.

Want ik heb al een baan. Een uur geleden zei ik “ja’ tegen iets dat verdacht veel lijkt op mijn droombaan. Een baan die voldoet aan bijna alle criteria lijstjes die ik de afgelopen tijd heb opgesteld. Een baan op een plek en in een omgeving waar ik de afgelopen tijd van heb gedroomd. Ongelooflijk maar waar.

IMG_5066

De afgelopen weken zijn voorbij gegaan in een grote roes van spanning en zenuwen. Wachten, voorbereiden, de hele dag één oog op de telefoon. Ik wilde zo graag dat één van de dingen die ik nog had lopen iets werd. Ik merkte aan mezelf dat ik sollicitatie moe was. Dat ik mezelf betrapte op gedachten als ‘Als beiden niks wordt ,ben ik weer terug bij af’ en ‘Ze vinden vast weer dat ik te weinig ervaring heb’ .Ik heb solliciteren overwegend leuk gevonden, maar vorige week begon mijn veerkracht en elasticiteit uitgeput te raken.

Hoe bizar dan ook toen er niet één, maar twee verlossende telefoontjes kwamen. Waarna nog een onderhandeling begon. Ineens kon ik kiezen. Een luxe probleem, waarbij ik heb gekozen op de manier die het beste bij mij past: op gevoel.

Ik vind het vervelend om Rick, de aardige P&O Director van het bedrijf dat ik niet kies, slecht nieuws te brengen. Je zou denken dat het leuk is om zelf eens iets af te kunnen wijzen, maar het geeft me geen voldoening.

Gelukkig reageert hij heel aardig. Hij wenst me veel geluk en respecteert mijn keuze.

Opgelucht hang ik op. Nu deze horde is genomen, is alles rond. Half augustus begin ik aan een nieuw hoofdstuk. Na “Wereldreiziger” en “Sollicitant” ben ik straks weer Werkende Vrouw.

Ik besef het nog niet helemaal, voel me een klein beetje verdoofd. Alle opgebouwde spanning moet nog even loskomen. Maar langzaam komt ook de blijdschap.

Ik heb weer een baan!!!!

Nieuwsgierig wat ik precies ga doen? Ik vertel het je graag in een privé berichtje 🙂

Geschreven door

12 Reacties

 • clara

  Ik ben zoooooo blij voor jou! Maaaar, je blijft toch hoop ik ook schrijven en ons met je (leuke) verhalen vermaken. Gefeliciteerd meid, je hebt het dubbel en dwars verdiend!

  • krulletje86

   Dank je wel Clara!! 😀 Ja ik blijf zeker schrijven, te leuk om niet te doen!

 • Bernette

  Van harte gefeliciteerd!
  Dit soort dingen zul je altijd zien, maar zo te lezen heb je een goede keuze kunnen maken. Op naar de stap werkende vrouw! Geniet ervan!

  • krulletje86

   Dank je wel! Ja echt wel vreemd toevallig dat het zo samenviel, maar natuurlijk heel erg fijn dat ik nu iets leuks heb! 🙂

 • callitsonja

  Fijn voor je. Gefeliciteerd ! xxx

 • darkntwistynails

  Super leuk, gefeliciteerd!!!
  Ben benieuwd wat Werkende Vrouw allemaal voor avonturen mee gaat maken 😀

  • krulletje86

   Dank je wel! Haha, anders ik zelf wel! 😀

 • Deborah Hamar

  Oh wat fijn zeg!!!
  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe Job!!
  En natuurlijk heel veel succes en plezier toegewenst.

  • krulletje86

   Dank je wel Deborah! Ik ben ook nog steeds heeeel blij! 😀

 • Estelle

  Gefeliciteerd meis! Op naar een nieuwe categorie blogs 😉 Heel veel plezier, succes en geluk met je nieuwe baan!

Geef een reactie