Twinkel time #1 Dansen in de file, “can I take your picture?” en gebloemde jumpsuits

Ken je dat gevoel? Dat je eigenlijk meer zou moeten stilstaan bij de kleine dingen die je leven mooi maken? Dat je soms zoveel tijd verdoet met stressen over je werk, sociale leven, familie, de was die nog moet gebeuren en die extra kilo die ineens op je kont zit, dat je bijna zou vergeten dat er ook heel heel veel happy moments zijn?

Nou, ik heb dat dus wel. En om voortaan bewuster bij alle geluksmomenten stil te staan, is het tijd voor een nieuwe blog rubriek: vanaf nu ga ik jullie wekelijks verblijden met een lijstje Twinkels. Kleine en grote dingen waar ik blij van word. Dingen waar ik om moet lachen, me ontroeren, raken, prikkelen, inspireren. Doe je mee?

Twinkel time #1

  1. Het gevoel van de voordeur uitlopen, de volgepakte auto instappen en dan.. VAKANTIEEEE

Jeej! Ik maak het mezelf aan het begin van deze rubriek errug makkelijk, want Wout en ik hebben vakantie. En vakantie is natuurlijk een aaneenschakeling van geweldige, ontspannen, fantastische geluksmomenten.

Nouja, meestal dan. De aanloop naar die fan-tas-tis-sche vakantie verloopt bij ons nooit zo soepel. Hoewel we doorgaans best georganiseerd zijn, rennen we de avond voor vertrek meestal als kippen zonder kop door het huis. Want we blijken geen wegenkaart te hebben. Mijn oplader is zoek, mijn lievelingsbroek zit in de was, Twinkels kattenbrokken zijn op en owja.. Hebben we de buurvrouw überhaupt al gevraagd om Twinkel de hele week te voeren?

Des te heerlijker dus als we deze toestand achter de rug hebben en letterlijk en figuurlijk de deur dichtdoen. Drukte uit het dagelijks leven UIT, vakantiemodus AAN.

  1. Mijn telefoon de hele vakantieweek uit laten staan

Ik kijk door de dag heen best veel op mijn telefoon. Met al dat geapp, gefacebook, gemail. getwitter en gelinkedin kan ik mijn dag prima vullen. Op vakantie gaat mijn telefoon echter rigoureus uit. Even niet bereikbaar zijn. Uit het raam kijken in plaats van naar het scherm. Een boek lezen in plaats van de nieuwste facebook berichten. Ik vind het heerlijk. Dan merk ik ook weer hoeveel prikkels en onrust ik van al die berichten krijg. En neem ik me voor om thuis ook minder op mijn telefoon te kijken. Tot op heden nog niet gelukt, maar wie weet na deze vakantie..?

  1. Een lokaal gebrouwen welkomsbiertje bij ons huurappartement

Hoe fijn is het om na een reis van 10 uur hartelijk te worden verwelkomd met een lokaal gebrouwen witbiertje? Heel.

IMG_2774 IMG_2775

  1. Frisse berglucht en koeien met bellen in de Alpen

We brengen het begin van onze vakantie door in de buurt van met meer van Annecy (Frankrijk). Wat een prachtig landschap! Bergen, bomen en meren wisselen elkaar af. We rijden af en toe een berg op om de frisse lucht op te snuiven. Daar vinden we tot mijn vreugde ook geregeld kuddes koeien met bellen. Geweldig! Ik krijg meteen zin in Milka chocolade.

  1. Keihard het nummer Freaks van Timmy Trumpet & Savage aanzetten in de file en in de auto voordoen hoe we daar bij bodyjam op dansen

Na een eerste onfortuinlijke sportschoolervaring (weet je nog?) ben ik inmiddels helemaal fan. Vooral van Body Jam: gehup op muziek dat je het beste kan vergelijken met Zumba. Dat ik samen met een vriendin ga werkt overigens ook heel motiverend. Bij Body Jam oefen je elke paar maanden een aantal danspasjes in, op hele harde, blije muziek. Groot is dan ook mijn vreugde als één van de nummers op onze ‘Dance Summer 2015’(oid) CD blijkt te staan. Al zittend in de auto probeer ik Wouter wat danspasjes te demonstreren. Wout is vreemd genoeg slechts matig onder de indruk, maar de passerende vrachtwagenchauffeurs kunnen het vast zeer waarderen.

6.In een pittoresk Frans restaurantje de beste Dame Blanche ever eten

Denk: houten schuur met koeienbellen aan de muur, dampende kaasfondue en oude Franse dametjes die serveren. En dan een Dame Blache met zelfgemaakte vanille ijs, warme chocoladesaus die écht uit gesmolten chocolade bestaat, gecombineerd met stukjes merengue en verse slagroom. Kwijl je al?

  1. Me in het Frans verstaanbaar kunnen maken

Mijn Frans is niet echt meer wat het op de middelbare school ooit geweest is. Maar na een dagje inkomen vind ik het toch altijd weer vet cool dat ik in ieder geval een páár dingen kan zeggen. Zo ben ik heel goed in “Je voudrais un cappuchino/cola light/vin blanc” en “Vous avez un wc?”.

Wie het kleine niet eert…

  1. Mijn happy hippie jumpsuit en sandaaltjes weer aan

Niet echt een kantoor look, maar wel een Maaike-op-vakantie look! Heel geschikt om mee rond te slenteren in het schattige en bloemrijke Annecy.

 

  1. Wouters variant van het ‘could you take a picture of me” principe

Om dit te snappen neem ik je even mee naar de volgende situatie:

Wout en ik staan samen op de Eugile de Midi, een hoge berg bij Chamonix (Frankrijk). Vanaf hier heb je o.a. uitzicht op de Mont Blanc, en dat is een reden voor alle aanwezige toeristen om een selfie-met-Mont-Blanc te willen maken. Terwijl wij rustig om ons heen kijken, houdt naast ons een Indiaanse man een fotoshoot van zichzelf-en-de-Mont-Blanc met zijn telefoon. Ineens vraagt Wouter out of the blue of onze buurman: “Shall I take a picture of you?”

De man kijkt verward op. “Yes, nice picture!” , zegt Wout vastbesloten en trekt de Iphone uit de hand van de man.

Ik bijt op mijn lip om niet in keihard lachen uit te barsen. Deze techniek heeft Wout onthouden van onze wereldreis, alleen begin je er meestal mee om te vragen of mensen een foto van jou willen maken. Of help je iemand die duidelijk hulp nodig heeft. Maar beiden is hier niet het geval. Nu klinkt het net alsof Wouter dolgraag een foto van die man wil nemen. Leuk, voor in ons fotoalbum. Hihi.

De man snapt duidelijk niet veel van Wouter zijn bemoeienis, maar laat zich braaf door hem fotograferen. Als hij zijn telefoon weer terugkrijgt, drukt Wouter hem daarna direct zijn eigen telefoon in de hand. “And now you can take a picture of us!” lacht hij liefjes.

Nadat de man ons braaf vanuit meerdere hoeken heeft vastgelegd en zich daarna uit de voeten heeft gemaakt, proest ik het uit. “Die man wist niet wat hem overkwam’, gniffel ik. “Hoezo? Zegt Wout verbaast.”We hebben nu allebei een mooie foto. Daar ging het om”.

En daar heeft hij ook wel weer een punt. Hoewel, over ‘mooie foto’ kan je discussiëren. Zie hieronder het eindresultaat..(én het schitterende uitzicht!)

Geschreven door

Geef een reactie