Twinkel Time #14: Endless Summerrr

Het is zomer! Zonnige, vrolijke, eindeloze zomer. En met ons leven in een baby gerelateerde stroomversnelling geniet ik er nog meer van dan anders. Tijd voor het delen van een paar blije twinkel momentjes. Omdat ik niet kon kiezen zijn het er dit keer maar liefst 6 ipv 5!

Twinkel Time #14

1. Vrijblijvende zomerdates met vrienden en familie

Wat ik dus zo heerlijk vind aan de zomer, is dat iedereen relaxt doet. Mensen zijn op vakantie en thuis ligt het tempo een tandje lager dan normaal. Er is meer tijd voor spontane afspraken en omdat ik in mijn privé leven niet zo’n lange termijn planner ben, vind ik dat vrijblijvende gevoel heerlijk. Lekker per week bekijken waar we zin in hebben, veel tijd samen en ook veel mensen zien.  We bbq’en, gaan varen,  gaan scones eten bij Gerben in Utrecht, ik eet met de vriendinnetjes salades in het prachtige nieuwe huis van Marlene en met andere vrienden hamburgers op het terras. Genieten!

Scones met broertje Gerben in Utrecht

Scones met broertje Gerben in Utrecht

Bijkletsen met de vriendinnetjes in Marlene's nieuwe huis (met mega tuin!)

Bijkletsen met de vriendinnetjes in Marlene’s nieuwe huis (met mega tuin!)

Proost! (nee nee, not me)

Proost! (nee nee, not me)

  2. Ontbijtjes in onze eigen tuin

Oh oh oh, wat genieten wij van onze eigen tuin. Ik voel me heel truttig nu ik dit schrijf, maar ik had niet verwacht dat een tuin me zo happy zou maken. En dat terwijl de tuin nog niet bepaald heel mooi is: behoorlijk overwoekerd, met een scheef aflopend terras en een enorme, afschuwelijk lelijke schuur erin. Ooit gaan we dat allemaal aanpakken, maar deze zomer nog niet. Nu genieten we van weekendontbijtjes met vogels op de achtergrond, ruisende bladeren en het vakantiegevoel dat het ons geeft. Eigenlijk is de slechte staat van die tuin wel een voordeel: door al die groenige overwoekering voel ik me ook totaal niet geroepen om in mijn vrije uurtjes te tuinieren. Ik relax vrolijk verder in mijn luie stoel…

 20160726_14365620160726_143643

3. Vakantie naar Zuid-Engeland in het vooruitzicht

We hebben bijna vakantie! En omdat dit wel eens de laatste keer kon zijn dat we met zijn tweeën op vakantie kunnen gaan, besloten we een vakantie naar Zuid-Engeland te boeken. We gaan een rondje rijden met de auto en overnachten in een aantal idyllische hoteletjes. Behalve in London ben ik nog nooit in Engeland geweest, dus ik ben benieuwd. Het landschap schijnt heel mooi te zijn. En ach, anders zijn de high-tea’s, Engelse ontbijtjes en fish& chips dat zeker.

4. Groentilicous koken met mijn nieuwe veggie kookboek

Tijdens onze housewarming kreeg ik van mijn broertje een vegatarisch groentenkookboek. Perfect, want ik roep al langer dat ik wel eens wat minder vlees wil eten. In het boek staan recepten zonder vlees of vis, zowel bijgerechten als volwaardige hoofdgerechten. Ik was wat sceptisch omdat ik bij groentengerechten toch vaak ‘iets;  mis, maar de eerste probeersels zijn echt een succes. Zo maakten we een pittige Thaise noedelsalade met boontjes, munt en geroosterde pinda’s en een plaatpizza met tomaat, mozzarella en basilicum. Niet super ingewikkeld, wel lekker en rijk van smaak. Jummie!

20160705_175923IMG-20160702-WA0006Veggie! Kookboek

5. Lieve, belangstellende vragen en kaartjes over mijn groeiende buik

Over zwanger zijn wordt een hoop blij nieuws verspreid, maar ook een hoop geklaagd. Klachten over onnodige bemoeizucht en ongewenste adviezen bijvoorbeeld. En hoewel die natuurlijk soms ook écht heel irritant zijn, word ik overwegend heel blij van iedereen om me heen. Van lieve opmerkingen tot kaartjes, oprechte interesse en grappige vragen. Mensen vinden zwanger zijn iets  speciaals en zijn oprecht heel blij voor ons, waardoor ik er ook nog meer van geniet. Bedankt! <3

Freddy's idee van extra lief zijn is het vangen van een lekkere dikke muis (bah)

Freddy’s idee van extra lief zijn is het vangen van een lekkere dikke muis (bah)

6. Heel hard lachen om een artikel met ‘dingen die zwangere vrouwen stiekum doen’

In het kader van leuke, meelevende vriendinnen: gisteren appte een vriendin (sinds 4 maanden ook mama) me een online artikeltje door waar ik keihard om moest lachen. Het artikel ging over ‘10 dingen die elke zwangere vrouw wel eens ‘stiekum’ heeft gedaan’ en was echt afschuwelijk herkenbaar. Aan puntje 9; ‘expres je buik vasthouden om mensen te laten zien dat je zwanger bent en  niet gewoon dik’ maak ik me bijvoorbeeld regelmatig schuldig. Wat ik verder nog meer doe, laat ik maar even in het midden… Maarre ik kan je bekennen dat bij het merendeel al een ‘check’ vinkje staat. Oeps..

 

 

Geschreven door

2 Reacties

  • TrySunny

    Hoi Maaike, ik volg je blog sinds kort. Vind het leuk om te lezen!

    Ik woon nu in de UK en was toevallig in Zuid-Engeland afgelopen weekend. Inderdaad prachtig landschap, zoals je het van Engeland mag verwachten. Veel plezier!

    • Maaike de Vries

      Hey Trynsje, wat leuk dat je mijn blog leest! Ik heb even op jouw blog gespiekt en dat ziet er ook leuk en vrolijk uit :D. Dank je wel, ik ben erg benieuwd! Groetjes!

Geef een reactie