Twinkel Time #15: nieuwe tuin, hardlopen en heel veel baby’s

Nu mijn leven naast het mama zijn weer haar vorm krijgt, wordt het tijd om weer eens een klassieker van stal te halen. Twinkel time! Wat was er de afgelopen weken allemaal leuk? Lees mee met deze vrolijke update over onze huis, social life, sporten en de rest van ons leven. En oké, ook wat Lauren. Een beetje maar.


1. Tuin update: we krijgen gras!
Weet je nog, dat we anderhalf jaar geleden (om my! 1,5 jaar alweer!) verhuisden van ons geliefde Nijmegen naar een klein dorp? Ons nieuwe huis was prachtig groot, maar behoefte wel wat opknapwerk. Af en toe gaf ik jullie een inkijkje. Inmiddels is ons huis van binnen zo goed als ‘af’ (daarover later ook meer updates), maar aan de tuin hadden we nog nada gedaan. Terwijl de oude bewoners ons één groot oerwoud hadden nagelaten en gare garage met asbest erin. In de hele tuin is geen sprietje gras te bekennen, terwijl ik dol ben op gras. En nu Lauren er is, moet het echt gaan gebeuren: ik wil GRAS! Gras om op te kunnen liggen, spelen, bbqen en noem het op.
En hoera, dat grasveld komt er! Een heleboel zand en oude bomen gaan plaatsmaken voor een gazonnetje. I can’t wait! Keep you posted…

Onze huidige groene wildernis

2. Ik kan weer hardlopen!
Heel, heel lang mocht het niet. Eerst door de zwangerschap en toen door bekkeninstabiliteit die me ook na de bevalling plaagde. Maar eindelijk is nu het moment daar: ik heb van de fysiotherapeut groen licht om weer te gaan rennen! Voor de vakantie rende ik mijn eerste rondje. Nouja, rende… De snelheid viel een klein beetje tegen. De afstand ook. Maar het gevoel, dat ik weer mocht rennen: een tien!

3. Ik kan weer wijntjes drinken!
Absoluut sfeerverhogend: dat ik deze zomer weer wijntjes kan drinken. Of aperol spritz, mijn ultieme zomerdrankje. Gek genoeg miste ik de drank tijdens mijn zwangerschap totaal niet en ook de maanden na mijn bevalling vond ik droogstaan ivm de borstvoeding no problem. Maar blijkbaar ben ik nogal een goed weer drinker. Als de zon schijnt krijgt ik zin in een glas koude rosé. En dat mag nu dus weer. Proost!

Check die wijnfles!

4. De geboorte- en zwangerschapsgolf in onze omgeving
Er is een babyboom gaande. Sterker nog: ik heb bijna geen vriendinnen meer die niet óf zwanger zijn, óf als een baby of peuter hebben rondkruipen/lopen. Nu ik zelf moeder ben vind ik het ontzettend leuk om met mijn vriendinnen mee te genieten. Wat dat betreft heeft de komst van Lauren me een emotionele muts gemaakt. Elke nieuw aangekondigde zwangerschap en elke nieuwe baby vind ik ontroerend. Het is zo mooi om al die unieke wezentjes te zien en om onze vrienden in liefdevolle papa’s en mama’s te zien veranderen. Welkom lieve Yara, Lisa, Valerie en alle kindjes die nog gaan komen!

5. Laurens vermogen om oude Franse vrouwtjes te versieren
Ik schreef eerder al dat op vakantie met een baby lang zo erg niet als het klinkt. Wat zeg ik: Lauren mee op vakantie is geweldig! We hebben nog nooit zoveel gekletst met de locals. Met name Franse dames bogen zich massaal over Laurens blonde bolletje heen, waarna ze werden beloond met een stralende lach. Onderstaand tafereeltje legde Wouter stiekum vast op het terras in Frankrijk. Lief!

Geschreven door

1 Reactie

  • Estelle

    Leuk om weer vaak iets te lezen! 😀 Maar ehh, jammer dat je bent opgehouden met schuilnamen, ik was benieuwd wat je van Lisa had gemaakt 😀

Geef een reactie