Twinkel Time #19: Creating memories

Krulletje Lifestyle Blog

Twinkel Time! Deze keer staan de twinkels in het teken van mooie herinneringen maken én vastleggen. Over levenslange vriendschappen, eindelijk die ene trouwfoto aan de muur, mijn vader en verhaaltjes in Lauren haar babyboek.

  1. Babyboom bbq in de tuin

Ergens gedurende het project tuinrenovatie had ik mijn vrienden een bbq in die nieuwe tuin beloofd. We waren aan het wachten op goed weer, maar omdat dit Nederland blijft hebben we uiteindelijk maar gewoon op de gok een datum geprikt. Op de betreffende dag regende het als een malle, maar ergens ‘smiddags klaarde het op en uiteindelijk werd het serieus lekker bbq weer. Dus daar zaten we met de hele groep, inclusief 4 baby’s en 2 baby’s in de maak. Aangezien al die baby’s de afgelopen 1,5 jaar zijn geboren, was dit één van de eerste momenten dat we ze allemaal bij elkaar hadden. Superleuk! Misschien wel de basis voor een tweede generatie levenslange vriendschap… (Of de kinders mogen elkaar totaal niet, wie zal ’t zeggen?)

lifestyle

2. Een mooie trouwfoto in de slaapkamer dankzij Fotofabriek.nl

Zoals jullie weten is ons huis van binnen aardig ‘af’. Één kamer is echter een achtergebleven gebied: onze slaapkamer. We hebben al heel lang het plan om daar eens wat sfeervolle dingen aan de muur te hangen, maar somehow komt het er steeds niet van. Dus toen ik laatst de vraag kreeg van Fotofabriek.nl of ik een foto op canvas van ze wilde testen, hoefde ik niet lang na te denken. Jaaa, trouwfoto aan de slaapkamermuur! Ik kende Fotofabriek.nl niet, maar op deze site – die trouwens een prijs heeft gewonnen van AVROTROS Radar voor beste fotoboekenleverancier- kan je allerlei fotoproducten bestellen. De bestelmodule is supermakkelijk en ook op mobiel prima te gebruiken. Bij het bestellen zie ik tot mijn verrassing dat ik ook meerdere foto’s op één doek kan plaatsen, een beetje a la ‘lay-out’ van Instagram. Leuk! Ik kies, heel saai, voor één foto. Maar deze foto, gemaakt met uitzicht op de brug van Nijmegen, is voor ons symbool voor mooie herinneringen. En op canvas ziet hij er helemaal prachtig uit. Dank je wel Fotofabriek.nl!  Ik moet alleen nog even nadenken over de plek waar we ‘m hangen. Misschien is zo’n speels effect van meerdere foto’s bij elkaar wel leuk. Wat denken jullie?

Omdat we in ons hart nog steeds van Nijmegen houden

3.Laurens eerste jaar in babyboek

Als kraamkado kregen wij van vrienden een Jip & Janneke Babyboek voor Lauren. In dit boek kan je per maand een verhaaltje schrijven over het wel en wee van je kleine puk, en een paar foto’s plakken. Ik ben het vanaf het begin trouw gaan doen en inmiddels heb ik dus al 7 maanden Lauren volgeschreven. Heel leuk, want als ik nu dingen teruglees van de eerste maanden heb ik al een ‘Oowja, dat was toen zo!’ gevoel. Bizar hoe snel je bepaalde dingen ook weer vergeet. En bizar hoeveel clichés van het moederschap, waaronder deze, dus toch waar zijn.

4. Een bloemetje van papa

Niet altijd on top of mind, maar ook nooit ver weg: mijn vader. Alweer ruim 4 jaar geleden nam hij -zeer onvrijwillig- afscheid van het leven. Laatst liep ik een rondje te wandelen in de pauze van mijn werk, ik was toevallig alleen, en moest ik heel erg aan hem denken. Dat ik hem miste, dat hij Lauren zo mooi zou vinden, dat de tijd zo snel gaat. Ik dacht aan een artikel dat ik had gelezen, over doden die tekens geven. En dat ik niet weet of ik zulke dingen geloof, maar dat ik er best één zou willen krijgen. Kort daarna liep ik langs een bosje, en ineens viel mijn oog op een enkele roos die daar bloeide. De zon viel erop en de roos glom me tegemoet. Ik bleef staan, keek naar de roos en bedacht me dat mijn vader nooit ver weg is. Dat ik hem overal kan zien, als ik dat wil. In alles wat groeit en bloeit, alles wat zijn liefde voor de natuur weerspiegelt. En dat vond ik een mooie gedachte. Dank je wel voor het bloemetje, paps.

5. Chocoladetruffeltaart met de liefste dinnies
Over andere levenslange vriendschappen gesproken: ik ben ook superblij met mijn vriendinnen die ik al vanaf de middelbare school ken. We gaan met z’n 4en way back, al sinds het begin van de middelbare school zijn we vriendinnen. Ook hier zijn inmiddels de nodige kindertjes geboren, maar het lukt ons toch nog om elke paar maanden iets leuks te gaan doen en bij te praten. En hoe veel we ook kletsen; voor sommige dingen zijn weinig woorden nodig. Zo wist iedereen bij het zien van dit bordje gelijk waar we koffie en thee MOESTEN drinken…

Krulletje Lifestyle Blog

Geschreven door

Geef een reactie