Twinkel time #2: boerderijgeluiden, logeerpartijtje en trouwfoto’s

Welkom bij Twinkel Time: mijn wekelijkse portie kleine en grote geluksmomentjes.Deze week brachten Wouter en ik door in Frankrijk, Zwitserland én Nederland. Wat is vakantie toch heerlijk…

Twinkel time #2

  1. Wakker worden met boerderijgeluiden op de achtergrond

Kippetjes, geiten, honden, in de verte een trekker en de geur van gemaaid gras die door het raam naar binnen waait.. Je kan me niet blijer maken. En precies deze achtergrondgeluiden horen we elke ochtend als we wakker worden in ons Airbnb appartementje in Frankrijk. Wat fijn fijn fijn. Als ik later groot ben wil ik ook een boerderij met kippen en paarden in de tuin.

IMG_2863

  1. Fietsen langs het meer van Annecy en picknicken met broodjes uit de plaatselijke Boulangerie

We zijn in de buurt van het meer van Annecy en om dat meer loopt een fancy fietspad. Dus spoeden wij ons naar de fietsverhuur, om vervolgens fanatiek ‘aan de fiets’ te gaan. En dat is fijn: lekker windje, lekker pad en zo nu en dan schitterend uitzicht op het meer. We stoppen tussentijds bij een klein dorpje, waar we broodjes halen bij de Boulangerie die we opeten in het plaatselijke parkje. Geen haast want er is niks waar we ‘moeten’ zijn; gewoon wij samen, de zon, het meer en onze fietsjes. Wat kan het leven toch heerlijk simpel zijn.

  1. Enorme gastvrijheid bij vriendin en oud-collega Pauline in het Zwitserse Lausanne

Eerlijk gezegd houd ik niet zo van logeren. Het zal de controlefreak in mij wel zijn: ik heb graag mijn eigen spulletjes om me heen, wil zelf bedenken wanneer ik naar bed ga en eten wanneer ik honger heb, dat soort dingen.

Toch ging het ervan komen deze vakantie: we waren uitgenodigd door mijn oud-collega en vriendin Pauline en haar vriend om een paar dagen door te brengen in hun appartement in Lausanne. En wat was dat FIJN! We dwalen met zijn vieren door Lausanne, maken een wandeling over duizenden trappetjes langs watervallen en brengen natuurlijk veel tijd door met eten en kletsen. Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest, meer direct fan van het mooie afwisselende landschap, meren en bergen die overal oprijzen. Na twee nachtjes nemen we afscheid van onze topgastheer en –vrouw en gaan we back home. Thanks lieverds!

  1. Bij thuiskomst van Du Vacance onze trouwfoto’s op de mat vinden! (op een USB stick dan)

Jajajaja! Onze trouwfoto’s zijn er! Hadden we eerst alleen een kleine preview, nu kunnen we onze trouwdag in maar liefst 600 foto’s herbeleven. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Maar met de foto’s komt alles terug…

  1. Horen dat maar liefst twee goede vrienden gaan TROUWEN!

“Nu onze trouwdag achter de rug is, wordt het wel weer eens tijd voor een nieuwe bruiloft”, grapten Wouter en ik op vakantie tegen elkaar. En ja hoor, we zijn nog niet koud twee dagen terug in Nederland of het happy news bereikt ons dat maar liefs twee supergoed bevriende stellen zich hebben verloofd! Wat leuk leuk superleuk!

Het inspireerde me gelijk tot het schrijven van een nieuwe blog Verloofd..En dan!?. Ik hoop de komende tijd op veel leuke voorbereidingsverhalen van onze vrienden. En ik ga me wijden aan een aantal blogs over trouwen. Ik ben nu immers toch bijna een expert te noemen..;)

Geschreven door

Geef een reactie