Twinkel Time #3: Dromen waarmaken, huizen bekijken en bedpleziertjes

Yes, het is weer tijd voor happy moments! Deze week waren de twinkels zo bij elkaar geveegd. Met als stip op één: mijn eigen bedrijf! Lees hier hoe ik de eerste stapjes zet op de ondernemersladder. 

1. Vanaf nu ben ik de trotse eigenaresse van een eigen bedrijf!
Jaaa! Champagne! Koud terug uit Frankrijk/Zwitserland had ik direct belangrijke dingen te doen: ik ging naar de KvK in Arnhem om Mijn Eigen Bedrijf in te schrijven. Al enige tijd speel ik met het idee om mijn schrijf- en blogactiviteiten serieuzer aan te pakken. De laatste tijd komt er al af en toe een leuke schrijfopdracht voorbij en die smaken naar meer. Om de boel wat meer te formaliseren heb ik daarom nu een eigen bedrijf: MH Tekst & Storytelling!

Over het hoe, wat en waar binnenkort meer. De eerste stap is gezet!

Wouter en Maaike 363
2. Een zullen-we-hier-misschien-gaan-wonen huis bezichtigen
De laatste tijd kijken we een beetje rond naar koophuizen. We wonen inmiddels alweer ruim vier jaar in huurappartementen en we krijgen steeds meer zin in een tuin en meer ruimte.

Deze ‘wij willen een huis kopen’ wens brengt natuurlijk ook de nodige keuzes met zich mee, te beginnen met wáár? Na ruim vier jaar Nijmegen voelt deze mooie, relaxte stad als thuis. Maar een huis koop je voor langere tijd, en willen wij over 5 jaar nog steeds in de stad wonen? Al zoekende merken we dat we toch vooral vallen voor huizen met een beetje privacy. Huizen met tuinen met gras en bomen erin. Huizen in rustige, knusse straten. Huizen die iets gemoedelijks uitstralen. En dat blijken we niet te vinden in de stad. In de dorpen echter wel. Dus dwalen met al zoekende af naar Wijchen, Beuningen, Elst, Wageningen, Renkum…

Dorpen waar we nooit echt aan dachten. Maar veel ervan liggen voor ons best gunstig- vrij centraal voor onze door het land verspreide vrienden en familie.
En hier staan heel veel grote, gezellige, tuinrijke huizen te koop- voor veel minder geld dan in de grote stad. Dus staan er nu een paar bezichtigingen op de planning. Ik vind het wel spannend. Want ga ik, als stadsmeisje, straks toch weer een dorp in? We gaan het beleven, ik houd jullie op de hoogte!

Hoewel afscheid van 'ons' Nijmegen best wel pijn zal doen...

Hoewel afscheid van ‘ons’ Nijmegen best wel pijn zal doen…

3. Quality time met mijn man bij jachtslot Mokerheide (bij Mook)
Dat je voor mooie plekjes Nederland niet uit hoeft dat wist ik al. Om eenmaal terug in Nederland ons vakantiegevoel nog even vast te houden, rijden Wouter en ik naar jachtslot Mokerheide bij Mook. We zijn hier ooit eens geweest om het te bekijken als optionele trouwlocatie, maar daarvoor vonden we het van binnen iets te donker en muf; het is zo’n typisch oud kasteel waar je eens flink zou willen luchten.

Van buiten is het echter prachtig, gelegen in de bossen en je kan er nog lekker lunchen ook.
Dus dat doen we. Ik met een salade met gerookte kip, Wout met een uitsmijter. Jumjum. Op een terrasje voor het kasteel genieten wij van de zon,eten en elkaar (haha wat klinkt dat cheasy, we hebben het netjes gehouden hoor). Voor een vakantiegevoel hoef je niet perse ver van huis.

IMG_2916

4. Mijn twee suuuuper mooie nieuwe Vanilia jurkjes
Nadat ik mijn bedrijf had ingeschreven bij de KvK in Arnhem, moest dat natuurlijk gevierd worden. En hoe kan dat nou beter dan met een coole nieuwe business chick look? In Arnhem zit de Vanilia en ik ben dol op hun kleding. Het is zakelijk maar vrouwelijk, met een hippe touch. Vanilia is niet echt een goedkoop merk, maar daar liet ik me dit keer niet door weerhouden: begint ondernemen immers niet altijd met investeren?

Dus nu ben ik de gelukkige eigenaresse van maar liefst 2 hele gave jurkjes. Een grijs/zwarte en een kobaltblauw/zwarte. Wat is er toch weinig nodig om een vrouw gelukkig te maken…

IMG_2934

5. Uitgestrekt diagonaal overdwars kunnen slapen in ons nieuwe mega bed
Op onze trouwdag vroegen we als huwelijkskado geld voor een nieuw bed. Van slapen wordt immers iedereen gelukkig, dus dan is een goed bed toch hét geheim voor een goed huwelijk?

Wat ook meespeelde was dat onze oude bed vrij klein was en kraakte, waardoor gedraai ‘s nachts regelmatig tot pre-echterlijke ruzies leidde (LIG STIL). Kortom: een nieuw bed leek ons de ultieme investering. En op onze bruiloft kregen we, naast allerlei leuke entourage om ons in dat bed ook wakker goed te vermaken, een waanzinnig geldbedrag van onze lieve, gulle gasten.

Dus gingen wij op beddenjacht en werden we verliefd op een boxspring van 180m x220m. De boxspring is er nu een week en echt… Wat een zegen. Ik ben verliefd!

Dus dat toekomstige huis van ons moet in ieder geval een grote slaapkamer hebben…

Geschreven door

Geef een reactie