Twinkel Time #4: Pennymeisje momenten, vriendjes en vol gas naar Leeuwarden

Twinkel time! Vijf kleine en grote happy moments. Waar vorige week het grote nieuws (Eigen Bedrijf! Nieuw huis kijken!) overheerste, ga ik deze week voor het kleine geluk. Van penny paarden momentjes tot creatief bezig en gezelligheid met vrienden. Lees je mee?

  1. Boswandeling in goed paardengezelschap

Wisten jullie dat ik vroeger een echt paardenmeisje was? één van mijn eerste woordjes was ‘paard’ en vanaf dat ik kon lopen was ik niet meer van de manege weg te slaan. Al vrij gauw kwam er een eigen pony in de vorm van haflinger Nicky, die ik vernoemde naar Nick Carter van de Backstreetboys (mijn andere grote liefde). Met Nicky croste ik door het bos, deed ik voltige, probeerde ik dressuur te rijden, ging ik talloze keren onderuit en leerde ik spelenderwijs echt paardrijden. Later volgde de paard Graziano, waar ik dressuurwedstrijden mee reed.

Toen ik eenmaal op kamers ging werden de paarden verkocht en reed ik jaren niet meer. Maar paardenmeisjesbloed blijft altijd kriebelen dus ging ik in Nijmegen weer op zoek naar een paard.Nu maak ik elke week bosritjes met haflinger Wizzerd.

Omdat Wizzerd deze week ontsteking aan zijn been had kunnen we niet rijden, dus gaan we aan de wandel. Met een briesend paardje naast me loop ik het bos in en geniet van de ruisende bomen, frisse lucht en de stilte, die alleen doorbroken wordt door de knappende takjes onder Wizzerds hoeven. Genoeg om heel blij en rustig van te worden.

  1. Een lieve kaart met penny plaatjes van Britt

Hoewel ik veel van mijn vriendinnen pas na mijn ‘paardentijd’ heb leren kennen, rijdt toch een relatief groot aantal van hem ook paard (toeval?). Dus toen ik studentenvriendinnetje Britt een lachwekkend cadeautje wilde sturen was de keuze voor een Penny (Voor de niet kenners: een paardenblad met stripjes voor meisjes tot ongeveer 12 jaar) gauw gemaakt. Deze week kreeg ik een kaartje van Britt… met daarop een aantal stukjes uit ‘mijn’ Penny retour. Ik geloof dat mijn kado dus in de smaak viel, hihi.

20150906_164447 20150906_164459

  1. In Wouters auto naar Leeuwarden crossen

Voor mijn werk moet ik regelmatig naar afspraken door het hele land. Deze week moest ik maar liefst twee keer op en neer naar Leeuwarden: ruim 2 uur heen, 2 uur terug. Toen ik tegen Wouter verzuchtte dat ik niet zo heel veel zin had in de tweede rit, bood hij me spontaan zijn auto aan. De schat! Wouter rijdt namelijk sinds begin dit jaar in een spiksplinternieuwe leaseauto, een Seat Leon. Dus afgelopen vrijdag liet ik mijn Peugeotje voor Wout achter en vlóóg ik naar Leeuwarden. Wat een verschil! Ik kon sneller optrekken, sneller inhalen, radio luisteren zonder dat de motor het geluid overstemde en ik werd niet bij elke Friese windvlaag bijna van de weg gewaaid.

Je zou er zo aan gewend raken…;-)

20150828_155331

  1. Creatief met foto’s en frutsels

Hoewel ik mezelf niet als een groot creatief talent beschouw, vind ik een beetje knutselen wel leuk. Vooral als het functioneel is: rondom onze bruiloft ging ik helemaal los met naamkaartjes, versieringen en DIY corsages. Nu de trouwfoto’s binnen zijn kan ik aan de slag met bedankkaartjes en cadeautjes voor de getuigen van de bruiloft. Kopje thee erbij, koekje, muziekje.. Like.

IMG_2997

  1. Ouderwets studentikoos spontaan Wagenings vriendenetentje

Wat ik misschien wel het allermeeste mis aan mijn studentenleven, is het spontaan kunnen afspreken met vrienden. We hadden allemaal veel tijd, woonden dicht bij elkaar en moesten allemaal eten, dus de (eet)dates waren zo gemaakt. Hoewel van mijn Wageningse vriendengroep nog steeds 3 van de 5 in Wageningen wonen, lukt een spontane date met de complete groep ons maar zelden. Deze week was zo’n moment. En als we dan op een random maandagavond met ons clubje om Sylvies keukentafel zitten en ik daarmee een heel erg ‘toen we nog studeerden’ gevoel krijg, geniet ik enorm. Wat zijn goede vriendschappen toch super fijn en bijzonder.

Natuurlijk ook allemaal op onze bruiloft!

Geschreven door

Geen reacties

  • Estelle

    Juist ook die kleine dingen doen het! 🙂 Mooie twinkels weer!

Geef een reactie