Twinkel Time #8: Party party, win een taart!

Hallo waarde lezers, Twinkel Time! Deze week werd ik blij van…jullie! Dus daarom, en omdat ik 29 jaren oud ben geworden, trakteer ik op taart. Verder doet mijn auto het weer én -niet geheel onbelangrijk- is het huis nu ECHT van ons! Oh, en dan was er ook nog iets met goed parkeren en herfstblaadjes.. Enjoy!

Twinkel Time #8

1. Foutloos en strak fileparkeren
Mijn auto is weer gemaakt. Het kostte een hoop centjes maar vooruit: ik rijd weer. En best wel goed ook. Van de week kwam ik ‘savonds laat thuis en stond onze straat al vol met auto’s. Er was langs de kant van de weg nog één plekje vrij. Daar kon ik in, maar dan moest ik wel file-parkeren. Dus dat deed ik. Ik reed een stukje door, schakelde in de achteruit, keek, stuurde, remde… En ik stond goed. Vrij krap tussen twee auto’s in. Deed ik gewoon even. Terwijl ik daarna voldaan van mijn auto naar de voordeur liep, bedacht ik me dat die 4,5 jaar in de stad me een hoop hebben geleerd. Ben ik stiekum inmiddels toch een echte Urban Chick?

2. De sleutel van ons huis!
Jaaa! Het is zo ver: we got the key! De hypotheektroubles zijn overwonnen en het huis is Van Ons! Van Ons! AAAH. De komende tijd ga ik jullie nog genoeg vervelen met verbouwingsverhalen, keuzestress en meubels kiezen. Maar nu ben ik gewoon blij. En trots. Maaike&Wouter, huiseigenaren!

Tekenen bij de notaris Ons huis!

3. Gele bomen in onze straat
Klaagde ik laatst nog over mijn pre-winter depressie.. Inmiddels ben ik weer vriendjes met dit seizoen. Want het natuurlijk de laatste weken ge-wel-dig weer. Droog, warm, zonnig… De herfstige, aardse geur van kruidige bladeren en ochtendmist. De zonnestralen die laag over de velden schijnen. En overal waar je kijkt de prachtigste bladeren. De straat waar wij wonen staat vol met grote bomen, en elke keer als ik erdoorheen loop word ik blij van het zicht. Ook de straat van ons nieuwe huis staat vol met grote mooie bomen trouwens. Die nu heel veel grote mooie bladeren in mijn nieuwe tuin droppen.. die we dus straks zelf moeten gaan opruimen. Maar dat terzijde: de herfst is mooi!

IMG-20151111-WA0002

4. Positieve reacties over mijn blog
Ik blog omdat ik dat leuk vind. Maar oké.. Het is natuurlijk ook wel leuk als mijn verhalen een beetje gelezen worden. Als je als blogger alleen je oma en kat tot lezend publiek kan rekenen gaat de lol er een keer af. Gelukkig heb ik een leuk clubje lieve mensen die steeds weer enthousiast zijn over de blogs. Zo leuk om te horen dat mensen blij, ontroerd of vermaakt worden door mijn schrijfsels!
Wat ik bijzonder blijf vinden zijn complimentjes uit onverwachte hoek. Deze week was ik op een symposium, waar ik veel oud studiegenootjes tegenkwam. “Hee Maaike, leuke blog heb je! Lees lekker weg!” zei er één. Ik bloosde een beetje, want ik wist helemaal niet dat zij mijn blog kende. Heel erg leuk, dank jullie wel allemaal dat jullie zo vaak leuk reageren! Het wordt zeer gewaardeerd.

5. TAART omdat ik jarig ben
En dan was ik deze week ook nog jarig. 29 jaren oud geworden, dank u zeer. Dat betekent dat ik nog één heel jaar de tijd heb om ‘het leven van een twintiger’ te beschrijven. Bij verjaardag hoort natuurlijk TAART en ik ben gek op taart, dus dat komt goed uit. Ik heb de laatste dagen al mokkataart, slagroomtaart en brownies achter de kiezen. Daarom is het hoog tijd om nu ook eens wat uit te delen. En aan wie kan dat nou beter… Dan aan mijn lieve lezers! Heb jij zin in taart?  Bijvoorbeeld omdat je iets te vieren hebt, zielig bent of gewoon lekkere trek hebt? Laat me hier of op facebook weten waarom jij echt recht/zin/behoefte hebt in/op een lekkere appeltaart. Onder de reacties verloot ik een giftcard voor appeltaart van de HEMA. Ik ben benieuwd!

pie-50407__180

Geschreven door

4 Reacties

 • Lisette

  Hee Maaike! Wederom weer een leuke blog! In je stukje ‘over mij’ staat nog dat je 28 bent 🙂

  • Maaike de Vries

   Hee Lisette, thanks! 🙂 Haha goede, dat moet ik idd even aanpassen. Dank voor de tip! x

 • Luc

  Hoi Maaike,
  ik lees altijd met veel plezier je stukjes, en ik zwaai graag naar je als ik weer eens door Radix loop, maar ik denk dat je iemand anders blijer kunt maken met een taartbon..
  🙂

  • Maaike de Vries

   Ha Luc,wat leuk om van je te horen! Gezellig als je blijft lezen & zwaaien 🙂

Geef een reactie