Twinkels #6: Food & Design

Mijn leven draait momenteel schijnbaar om huizen en eten, al dan niet in combinatie met elkaar. Wat die twee met elkaar te maken hebben? je leest het in de Twinkels van deze week!

Twinkel Time #6

1. Mijn eigen badkamer designen (MET BAD!)
We wonen nu alweer bijna 5 jaar samen in appartementen. Prachtig, fijne appartementen (vooral onze huidige), maar in geen van beiden is de badkamer ruim bedeeld. Beiden hadden dus ook geen bad. Terwijl ik heel erg houd van bad. Lekker dobberen en poedelen is voor mij echt een zen-momentje. Dus je begrijpt dat ik als een kind zo blij ben dat we ons nieuwe huis een grote badkamer hebben die we nu nieuw gaan uitzoeken. Over ons bezoekje aan de badkamershop binnenkort meer. Maar één ding is zeker: dat bad komt er!

2. Een nieuwe rubriek voor Stessa over eten
Ik ben redelijk geobsedeerd door eten. Ik ben gek op uit eten gaan, op gezond& ongezond, hartig & zoet .. Of het nou zakken snoep of fruitsalades zijn, I LIKE. En nu mag ik voor Online Magazine Stessa nog over eten gaan schrijven ook. In een aankomende nieuwe rubriek interview ik dames en heren over hun lifestyle op eetgebied. Van guilthy pleasure tot ideaal snackmomentje, van favoriet eettentje tot lievelingsrecept. De ideale manier om anderen ongegeneerd uit te horen over een onderwerp waar ik graag alles over hoor. Het resultaat moet luchtig en vermakelijk worden, met humor en een klein beetje diepgang. De eerste post verschijnt dit najaar, I keep you posted!

Wil jij een half uurtje met mij kletsen over eten, en het resultaat terugzien op Stessa? Ik zoek nog een paar kandidaten. Mail (Maaike@mhts.nl) of facebook me als je mee wil doen!

happy lifestyle

Weet je waar je mij ‘snachts voor wakker mag maken? Voor TAART! Ik haalde mijn hart op vorig jaar in Rio de Janeiro (in Zuid-Amerika kan je heel goed taart eten)

3. Lekker eten bij Lodewijk in Nijmegen
Nu we Nijmegen gaan verlaten, heb ik een goed excuus om nog vaker uit eten te gaan. We wonen nu namelijk echt ge-wel-dig: op loopafstand van minimaal 30 restaurants en eetcafés met het meest lekkere eten. Bij ons op de hoek zit eetcafé Lodewijk, waar we bijna dagelijks langs lopen maar nog nooit naar binnen gingen. Daar brachten we deze week dus verandering in. En maar goed ook: Lodewijk is leuk! Kleinschalig, met een wekelijks wisselend menu dat je alleen handgeschreven van een grote spiegel kunt lezen. We aten er lam met gegrilde groenten, varkensvlees in bierbeslag en een heerlijk chocoladetaartje toe. Nu ik dit opschrijf krijg ik alweer honger. Lodewijk, we’ll be back!

Binnenkort kort er een artikel met een aantal Nijmeegse hotspots die ik de afgelopen 5 jaar heb leren kennen!

4. Een toffe tafel kiezen voor in ons nieuwe huis
Omdat in ons nieuwe huis nogal veel geklust moet worden zijn er weinig centjes over voor nieuwe meubels. Dat hoeft ook niet, op zich hebben we alles. Maar wat we wel nieuw gaan kopen is een nieuwe eettafel. We willen een grote, waarschijnlijk van hout, waar je met lekker veel mensen aan kunt zitten, eten, kletsen, drinken… Gezellig! Op de woonboulevard in Arnhem deden Wouter en ik alvast wat inspiratie op. Ik ben wel gecharmeerd van grappige gekleurde stoeltjes erbij, wat vinden jullie?

Tafel Stoeltjes

5. High teaen bij Kirsten in Den Haag
Vorig weekend was ik bij mijn lieve vriendinnetje Kirsten in Den Haag om haar 29,5ste verjaardag te vieren. Dat deed mevrouw met een heerlijke high tea, in haar eigen appartement (ook relatief nieuw en ook prachtig verbouwd!). ik kwam iets eerder om Kirs te helpen met de voorbereidingen, wat bij ons garant staat voor veel gelach en geknoei.. Kirsten en ik kennen elkaar nog uit ons eerste studentenhuis waar we als 17 jarige meisjes kwamen wonen, dus samen in de keuken is heel nostalgisch. Fijn!

High tea voorbereiding

Kirs &Maaik

Geschreven door

2 Reacties

  • gerda

    Leuk Maaike, van die gekleurde stoeltjes bij een eettafel !!
    Vind ik altijd zo vrolijk staan ( jammer dat wij geen nieuwe nodig hebben, anders zou ik het ook nog overwegen 🙂

    • Maaike de Vries

      Hee Gerda, ja dat vinden wij ook! En daarvan is nu heel veel te koop, dus we gaan vast iets leuks vinden :D. Liefs en tot gauw! X

Geef een reactie