Van werkeloze wereldreiziger naar back at work& bride-to-be!

Trouwen.. Jeetje, trouwen. Wat volwassen.

Ik zit met Twinkel op de bank en draai peinzend aan mijn verlovingsring. Verlovingsring. Mijn hemel, ik heb een verlovingsring om. Joris is nu mijn verloofde. Als ik over twee weken begin met mijn nieuwe werk en mezelf moet voorstellen, kan ik zeggen “Hoi, ik ben Maaike en ik woon samen in Nijmegen met mijn verloofde Joris”. Ik grinnik een beetje onwennig. Dat klinkt gek.

Maar wel leuk gek. Ik ben nooit echt een type meisje geweest dat op haar achtste al nadacht over the perfect wedding. Sterker nog, als kind van gescheiden ouders heb ik een tijdje geroepen dat ik niet wist of ik überhaupt ooit wilde trouwen. Het leek me als tiener een beetje een achterhaald en nietszeggend gebruik. Toen ik ouder werd, werd mijn mening hierover weer wat genuanceerder- Eerlijk gezegd werd mijn mening na de pubertijd over de meeste dingen genuanceerder.

Ik zag vriendinnetjes om me heen verloven. Ik werd betrokken bij huwelijksvoorbereidingen en ben samen met Joris al te gast geweest bij een aantal bruiloften. Mooie, bijzondere dagen, met mijn lieve vriendinnen en hun kersverse mannen als stralend middelpunt.

Natuurlijk hadden we het er samen ook wel eens over. Over trouwen. Hoe onze dag eruit zou zien. Wat we graag wilden en wat absoluut niet. We wilden allebei wel trouwen. Het leek me mooi om ten midden van iedereen die belangrijk voor ons was onze liefde te bezegelen. Want dat was, en is, voor mij de belangrijkste reden om te trouwen. Om voor het oog van iedereen uit te spreken dat wij de rest van ons leven bij elkaar willen blijven.

Best een forse uitspraak he? Maar gek genoeg beangstigt dat idee me totaal niet. Al vanaf de eerste keer dat ik Joris zag, wist ik dat hij het voor mij is. Wel zo prettig voor mij als twijfelkoningin.

We hadden allebei ook wel wat twijfels over trouwen. Niet over trouwen met elkaar, maar over alle formaliteiten en verwachtingen die trouwen met zich meebrengt. Bij vriendinnen zag ik dat verwachtingen uit hun omgeving ze de nodige kopzorgen gaven. Dat ze moeite hadden met het kiezen van getuigen, omdat ze bang waren dat anderen zich gepasseerd voelden. Of dat ze zware druk voelde om vage familieleden die ze al jaren niet meer gezien hadden toch voor de hele dag uit te nodigen.

Wij wisten één ding: onze trouwdag moet onze dag worden en van niemand anders. De dag moet eruit zien zoals wij willen: gezellig en vooral niet ingewikkeld. Op reis grapten we tegen elkaar dat het wel zo makkelijk was om gewoon te trouwen in Las Vegas. En dan thuis alleen nog een feestje. Geen gezeur om details, lekker simpel. We hebben zelfs even twijfelend voor the Little White Chapel gestaan..

IMG_4796 IMG_4813

Maar eigenlijk is trouwen voor ons allebei iets dat we toch graag met onze lieve familie en dierbare vrienden vieren. In Vegas trouwen omdat we bang zijn voor gedoe ging ons te ver. En daarom komt er nu een echte Nederlandse bruiloft.

We hebben al een aardig idee hoe we de dag er graag uit willen laten zien. Het wordt denk ik een hele gave dag, met als steekwoorden persoonlijk, gezellig, ongedwongen en Bourgondisch. Zonder ingewikkeld gedoe en teveel mensen in verschillende rollen. Iedereen die we uitnodigen op onze bruiloft is voor ons belangrijk.

In gedachten wriemel ik aan Freddy’s oren. Het kan snel gaan. Een maand geleden was ik nog werkeloos. Nu heb ik ineens een nieuwe baan en een kersverse verloofde.  Nieuwe hoofdstukken in mijn leven, dat is best wel spannend allemaal. Maar het voelt goed!

En nu moet ik opstaan van de bank. Ik heb namelijk dingen te doen, zoals een bruiloft plannen. Want ondertussen zijn de eerste bruiloftsvoorbereidingen al in volle gang…

 

Geschreven door

2 Reacties

  • Marijke

    Het gaat helemaal goed komen met jullie trouwdag. Het is juist leuk om alles zelf te gaan regelen. Loslaten wat verwacht wordt, dat is n.l. uit de tijd. Het klinkt nu al helemaal leuk..Mooie hoofdstukken allemaal .Dikke kus en geniet van je “nu nog vrije dagen”

    • krulletje86

      Dank je wel lieve Marijk! Spannend he allemaal? Maar het wordt inderdaad helemaal leuk denk ik :D. Love you!

Geef een reactie