Verloofd met Joris, getrouwd met Wouter

“Maaik…?” Zegt Joris. Het is een zondagavond en we hangen samen op de bank.

“Jaaa..?” antwoord ik afwezig, terwijl ik op tv kijk hoe twee amateurkoks elkaar te lijf gaan boven een enorme soesjestaart.

“Nu je allemaal trouwfoto’s op die blog van je zet… Hoeveel zin heeft het dan nog dat ik Joris heet? ” vraagt Joris.

Daar denk ik even over na. Toen ik ruim een jaar geleden met deze blog begon, besloot ik om iedereen behalve mijzelf een schuilnaam te geven. Ik bleef namelijk graag semi-anoniem. Geen herkenbare namen, geen herkenbare foto’s.

Om consequent te blijven kregen zelfs Joris en onze poes Twinkel een schuilnaam.

Nu zijn we echter een jaar verder. Mijn blog is allang niet meer zo anoniem. Ik plaats regelmatig foto’s bij mijn verhalen. Van mezelf, maar ook Joris , want hij staat gek genoeg ook op heel veel trouwfoto’s.

“Wil je graag uit de kast?” vraag ik plagend. “Ik vind het prima hoor. En wel zo eerlijk. Dan hebben we sinds de bruiloft allebei een nieuwe naam!”

“Nieuw, nieuw”, bromt Joris. “Je bedoelt dat ik mijn eigen naam weer terug krijg”.

Owja.

“Ja, dat ja. Maar hoe moet ik dat aanpakken dan? Als ik ineens over Wouter ga schrijven, denkt iedereen dat ik stiekem met iemand anders ben getrouwd”

“Daar verzin je maar wat op, jij bent hier de schrijfster!” , zegt Joris/Wouter terwijl hij zijn alweer verdiept is in een filmpje op zijn Ipad.

Terwijl ik me weer tot de tv wend, vraag ik me af hoe dat dan moet. Moet ik de bij de introductie van Joris als Wouter in mijn blog nog iets vertellen over hem? Zoals dat hij me elke ochtend, voordat hij weggaat, een kusje geeft terwijl ik nog half slaap? Dat we op onze eerste date om 2 uur middags begonnen met bier?  Dat hij me soms hele schattige filmpjes van honden laat zien op Youtube? Dat ik zo blij ben dat hij, zelfs als ik niet zo vrolijk ben als ik gespannen ben om redenen waar ik hier niks over kwijt kan, toch nog net zoveel van mij houdt? En ik van hem?

Ach nee, besluit ik. De lezers van mijn blog hebben al genoeg over Joris kunnen lezen om hem een beetje te kennen. Vanaf nu gaat Joris onder de naam Wouter door het leven in mijn blog.

Gewoon, omdat hij zo heet.

‘Ik verzin nog wel een manier om dat in de blog te introduceren’,  denk ik terwijl ik op televisie de omstreden soesjestaart langzaam uit elkaar zie vallen.

Maar als ik dat dan toch doe… Zal ik dan ook gelijk opbiechten dat Twinkel eigenlijk Freddy heet?

Geschreven door

4 Reacties

 • Deborah Hamar

  Haha… Ik had geen idee waar dit heen ging bij het lezen van de titel.
  Op mijn blog heeft iedereen ook een andere naam. Behalve ikzelf.

  • krulletje86

   Ha Deborah, oh grappig dat jij ook andere namen gebruikt! Misschien ook wel logisch dat veel bloggers hier voor kiezen, het maakt dat je wat vrijer schrijft. Maar bij Wouter moet ik voortaan dus oppassen wat ik zeg ;-).

 • Estelle

  Hehe creatieve oplossing ^.^ Leuk geschreven!

Geef een reactie