With a little help from my friends..

“Ja hallo, Maaike hier, ik heb een afspraak met een paar oud-collega’s!’ schreeuw ik in het paaltje voor de slagboom. Even hoor ik alleen gekraak, dan zwaait de slagboom open. Ik rijd het parkeerterrein op. Voorheen kwam ik hier binnen door met mijn parkeerpasje te zwaaien, maar die is bij beëindiging van mijn contract –uiteraard- in beslag genomen.

Ik ben vandaag op bezoek bij mijn oude werkgever. De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier als junior adviseur gewerkt. Eind vorig jaar liep mijn twee jarige consultancy traineeship af  en moest ik weg. Dat was een vooraf vaststaand gegeven – ik ben er niet uit gewerkt omdat ik er een rommeltje van had gemaakt- en het is dan ook leuk om hier weer even terug te zijn.

Toch een beetje ongemakkelijk loop ik de trap op. Ik hoop niet dat iedereen me alweer vergeten is, dat zou nogal gênant zijn. Gelukkig kom ik gelijk na binnenkomst al een paar van mijn lievelings oud-collega’s tegen en de rest van de dag gaat voorbij in een roes van bijpraten, thee drinken, lunchen en bijpraten.

Ik heb onder andere een afspraak met mijn ex-baas. Hoewel hij me helaas geen nieuwe baan aanbiedt (Wanneer houd ik nou eens op met te denken dat de hele wereld me banen aan gaat bieden?), is het leuk om weer even bij te praten. Hij benadrukt dat hij me zo weer aan zou nemen als er werk was en dat hij graag referent wil zijn bij andere sollicitaties.

Daarna hebben we het nog even over wat ik eigenlijk zoek. Omdat ik twee studies heb gedaan, te weten Dierwetenschappen en Marketing, heb ik bij mijn oude werkgever zowel projecten richting agrofood marketing als dierenwelzijn en dierlijke productie gedaan. Bij voorkeur ga ik nu door in een functie waar ik marketing en innovatie kan combineren met de agrofood sector. Maar los van de branche en inhoud gaat het me ook om het gevoel: ik wil blij worden van mijn toekomstige baan.

Na afloop spreek ik nog wat andere oud-collega’s. Wat zijn het toch schatten. Iedereen is even bemoedigend, geïnteresseerd en lief. Daarnaast krijg ik meerdere tips over vacatures en namen van contactpersonen bij bedrijven. Leuk leuk!
Opgewekt stap ik een paar uur later weer in de auto. Wat geeft het een heerlijk gevoel als je weet dat mensen met je meedenken.

Ik heb toch al zo’n leuke week. Zo kreeg ik van 3 verschillende vrienden mailtjes met tips over vacatures en belde ik met mijn LinkedIn contact Henk. Na zijn spannende verzoek dat ik hem ‘even moest bellen’ had ik gisteren daad bij woord gevoegd en Henk gebeld. Henk bleek mede-eigenaar te zijn van een familiebedrijfje dat internationaal werkt in de agrarische sector. En hij zocht een nieuwe werknemer. Of ik daar eens over na wilde denken..

Ik neem alles wat ik heb gezegd over Mijn Netwerk terug. Ik hou van Mijn Netwerk. Hoe geniaal zou het zijn als ik via één van mijn vrienden, oud collega’s of LinkedIn aan de baan kom?

I tell you this: diegene die mij aan het werk helpt, krijgt een dikke vette knuffel en een etentje!

Geschreven door

1 Reactie

  • Marijke

    Het gaat je lukken Maaik, sure! I believe in you!

Geef een reactie