Zwanger in coronatijd: waar ik blij mee ben

Tis een rare tijd he mensen. Hoe langer het duurt, hoe meer het went. Maar ook: hoe raarder het wordt. Want hoe geforceerd is die 1,5 meter? Wanneer kunnen we gewoon weer vrienden zien? Waarom voel ik me schuldig als ik Lauren voor het eerst in 7 weken even meeneem naar een winkel?

Ik vind het ingewikkeld. En tegelijk is het leven nu heerlijk overzichtelijk. Niet veel kunnen geeft ook rust. Dat geldt ook voor mijn zwangerschap. En hoewel er zeker dingen jammer zijn ( lange tijd geen pretecho’s, alleen naar controles, weinig controles), ben ik ook heel blij…

  1. Dat ik nu middenin mijn zwangerschap zit

Niet aan het begin; het lijkt me een nachtmerrie om niet te mogen komen voor de vitaliteitsecho en ‘pas’ rond een week of 10 iets te zien van je frummel. Eveneens zal een bevalling en kraamtijd nu gekkig zijn. Ik weet natuurlijk niet hoe de wereld er over een paar maanden uitziet, maar voor nu ben ik blij dat ik ergens in het midden hang. Er is nog tijd om alles weer ‘normaal’ te laten worden.. Of te wennen aan deze ‘nieuwe werkelijkheid’, waarvan ik me eigenlijk niet kan en wil voorstellen dat dit afstandelijke gedoe echt nieuwe werkelijkheid is.

  1. Dat ik zwanger ben van de derde ipv de eerste

Huh? Dat is toch veel zwaarder nu, met 2 kids thuis? Ja klopt ja. Maar zie punt 1: man, die onzekerheid, ik was er slecht op gegaan.  Minder controles, minder checks, minder geruststelling… Als ‘ervaren’ zwangere weet ik inmiddels ongeveer wat ik van een zwangerschap kan verwachten. En ben ik ondanks het weinige contact met de verloskundige niet ongerust.

  1. Dat mijn beide andere kinderen lopen

Toen ik zwanger was van Jonas tilde ik me een breuk aan Lauren. Jonas is inmiddels al lang up and running – letterlijk. Toch wel fijn dat ik die beer van een dreumes niet dagelijks de trap op hoef te tillen.

  1. Superveel family time

Acht weken fulltime thuis met z’n 4en. Deze week ging de opvang voor het eerst weer open en is het thuiszitten een beetje doorbroken, maar nog steeds zijn we als gezin erg op elkaar aangewezen. En ondanks alle gekkigheid geniet ik enorm van dat samenzijn. Het is uniek om zoveel met z’n 4en te zijn, om zoveel Lauren en Jonas te zien… En ons met elkaar te verheugen op de komst van baby.

  1. Dat het zulk mooi weer is
    Dat helpt vooral bij het entertainen van de kindjes. Lekker de tuin in! En ik dan met mijn zwangere buikje in een stoel ernaast. Koffietje erbij… Niks meer aan doen.

Ben jij ook zwanger nu? ik ben super benieuwd hoe je dat ervaart!

Geschreven door

Geef een reactie