Zwanger op vliegvakantie met dreumes? Gewoon doen!

Oké, ik beken: als ik vroeger ging vliegen, hoopte ik altijd dat ik niet in de buurt van een baby zou zitten. Ooit zaten we op een vlucht naar Thailand 10 uur lang vlakbij een, regelmatig huilende, baby en ik dacht dat ik gek werd. Ik was ook best wel verontwaardigd. Want wie neemt z’n baby nou mee in het vliegtuig? Dat is toch irritant?!

Let’s go to Spain!
Met 2 gewone tassen, luiertas en Lauren op de arm lopen we richting vliegtuig. Het is maart 2018, ik ben een zwangere moeder met een man en een dreumes van 16 maanden en we gaan op vakantie.  We gaan een weekje naar de zon! Spanje it is. Onze laatste vakantie met 3, heerlijk. En de eerste keer vliegen met Lauren. Want ja, dat gaan we dus doen. Nu ik zelf moeder ben, ben ik erachter gekomen dat de wereld ook met kind gewoon doordraait. Dat we nog steeds graag reizen en er nog steeds geen mogelijkheid bestaat om jezelf inclusief kind naar Spanje te beamen. Dus na wat wikken en wegen hakten wij de knoop door: we gaan vliegen!

Die moeder met die irritante baby
Met een beetje gezonde spanning, dat wel. Want ik weet hoe mensen zonder kinderen kunnen denken over baby’s in vliegtuigen. Misschien zijn onze medereizigers wel net zo onverdraagzaam als ik zelf was,  vroegah.  En het is ook niet zo dat we Lauren heel goed onder controle hebben, ofzo. Misschien houdt ze wel niet van vliegen. Gaat ze straks 3 uur lang huilen. Worden wij ‘die mensen met die irritante baby’. Daar hebben we helaas weinig invloed op, weet ik inmiddels. Dat heeft ook niet zoveel met opvoedskills of je invloed als ouder te maken, maar meer met….Geluk.

Doen wij gewoon ff
En geluk hebben we! Want onze kleine Lau mevrouw ontpopt zich tijdens deze vlucht tot modelbaby 2.0. Ze zit vrolijk bij ons op schoot rond te kijken, lacht naar iedereen, eet gretig al het meegebrachte eten op en doet (totaal boven verwachting) zelfs nog een middagdutje bij mij op schoot. Naast ons zit nog een kindje van haar leeftijd, waar ze vrolijk afgekloven nijntjekoekjes mee uitwisselt. En wij blikken van verstandshouding met de ouders. Heel soms begint ze een beetje te mopperen, maar meer dan 5 minuten zal ze niet gehuild hebben. Geen slechte score op een vlucht van bijna 3 uur. Bij het landen lacht ze nog wat naar de vrouw in de stoel achter haar, die vertederd opmerkt ‘dat we wel een makkelijk kindje hebben’. ‘Ik heb helemaal geen last van haar gehad!” vervolgt ze. ‘Jaa, het is een schatje!’ , beaam ik blij.  Want waarom zou je een nieuw verworven fan van je kind vertellen dat deze vlucht ook heel anders had kunnen lopen?

Zon, zwanger, baby
Ook de rest van de vakantie verloopt heerlijk relaxt. We hebben een appartementje in een hotel met een klein keukentje erin. Ideaal om flesjes en potjes op te warmen, of zelf iets simpels te koken als de dame ‘savonds slaapt. Omdat ik zelf inmiddels een week of 28 zwanger ben hadden we ons al ingesteld op een rustige vakantie. Met de huurauto rijden we dorpjes in de omgeving af. We wandelen door schattige straatjes, zitten op terrasjes en kijken naar de zee. Met een temperatuurtje van rond de 18 graden en veel zon is het niet moeilijk om in de vakantiestemming te komen.

De wetenschap dat dit de laatste vakantie met z’n 3en is, geeft de vakantie wat bijzonders. De volgende keer dat we weer weg zijn, is er een kleine man bij en moeten we onze aandacht over 2 kinderen verdelen.  Nu is Lauren nog even onze enige spruit en kijken we samen gelukzalig naar alles wat ze ziet, kan en doet.

De wereld over met 2 kids
Ondanks de spanning vooraf ben ik dus superblij dat we gegaan zijn. Dat dit soort dingen gewoon nog kunnen, ook mét kind en zwangere buik. Wouter en ik hebben altijd veel gereisd en het voelt goed dat we dit soort dingen nog ‘gewoon’ doen. En nu, terug in Nederland, droom ik alweer stiekem door. Want een weekje Spanje is leuk, maar er is nog zoveel dat we graag willen zien.  Ergens in mijn achterhoofd vormt zich een beeld van een verre vlucht en een rondreis door een ver land.  Chili, Mexico, de VS, Canada, Australië…? Over 1 of 2 jaar, wie weet?

 Hebben jullie al wel eens gevlogen met je kleintje? En zo ja, hoe ging dat?

 

Geschreven door

1 Reactie

  • Estelle

    De heerlijkheid straalt er vanaf 😀 <3 Geweldige trip met zn drietjes en als de rust er straks met zn vieren weer is volgt er ongetwijfeld nog genoeg moois 🙂

Geef een reactie